Dimension Management

Met Dimension Management kan u in Microsoft Dynamics NAV analytische dimensies toevoegen of wijzigen op geboekte transacties, zonder dat u hiervoor correctieboekingen moet maken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om in batch de dimensies te wijzigen op klanten, leveranciers, artikelen of rechtstreeks vanuit de geboekte documenten (bv. verkoop- en inkoopdocumenten). Iedere wijziging wordt gelogd zodat u steeds kan opvolgen wie, welke dimensies heeft gewijzigd.

Omdat deze mogelijkheid echter gevaarlijk kan zijn, wordt de toegang tot deze functies streng gecontroleerd door de beveiliging van de rechten en de boekingsdatumbereik ('posting date range'). U krijgt een volledig auditspoor van wie wat en wanneer heeft gewijzigd en er is zelfs een undo-functie om u weer terug te brengen naar waar u bent begonnen.

Heeft u ooit de idee gehad om een extra dimensie te creëren en wilde u uw historische gegevens voor die dimensie rapporteren? Nu kan u nieuwe dimensies voor een klant instellen en automatisch alle historische boekingen en transacties van die klant bijwerken, zodat u onmiddellijk rapporten over die dimensie kunt uitvoeren.

Dimension Manager werkt met alle dimensietypes in Microsoft Dynamics NAV (Navision), zowel globaal als uitgebreid (snelkoppeling).

Grote budgetten kunnen tijdrovend zijn om te updaten. Dimension Manager stelt gebruikers in staat om dimensies in budgetten te veranderen.