Evenementen

FleCreaS RoadShow: berekening van het gemiddeld uurloon (REEDS VOORBIJ)

Bij het berekenen van de kostprijs van een project komt heel wat kijken. Er moet een inschatting gemaakt worden van hoeveel dit project gaat kosten. Een belangrijke factor in de kostprijsberekening is het gebruikte gemiddeld uurloon. Als het uurloon te laag is, raakt men niet uit de kosten. Is het uurloon te hoog, dan haalt men geen projecten meer binnen.

De FleCreaS RoadShow komt langs in : Kortrijk, Westerlo & Affligem

FleCreaS RoadShow: Hoe bepaal ik mijn gemiddeld uurloon?

Vrijblijvende webinars over dagelijkse uitdagingen in de bouwsector

21 november 2017: Hoe bepaal ik mijn gemiddeld uurloon? (REEDS VOORBIJ)
23 januari 2018: Hoe volg ik projecten efficiënt op? (REEDS VOORBIJ)
13 februari 2018: Hoe beheer ik de algemene kosten? (REEDS VOORBIJ)
26 april 2018: Hoe maak ik een kostprijsberekening?

Wenst u ons live aan het werk zien?
Scroll naar beneden en ontdek waar we elkaar kunnen ontmoeten.

FleCreaS RoadShow - Webinar

FleCreaS RoadShow: werkvoorbereiding, projectopvolging en nacalculatie (REEDS VOORBIJ)

Een van de vier basisprincipes van een goede kostprijsberekening wordt te vaak over het hoofd gezien, nl.: hoe kan men vanuit de kostprijsberekening de budgetten voor de projectopvolging en de werkopvolging opstellen? Zonder een gestructureerde kostprijsberekening worden heel wat zaken over het hoofd gezien bij de uitvoering van een project. Alles start bij een goede kostprijsberekening. De voorcalculatie wordt op een eenvoudige gestructureerde wijze berekend om daarna de budgetten per bewerking vlotjes op te stellen. Een goede projectopvolging zorgt ervoor dat u tijdens het project kan ingrijpen en niet enkel achteraf moet besluiten dat u fout bezig was. Projectopvolging is vooral vooruitzien en niet achterom kijken…

De FleCreaS RoadShow komt langs in: Oostkamp (Brugge) & Hasselt

FleCreaS CrossRoad: Hoe volg ik projecten efficiënt op?

Behoud de controle over uw algemene kosten

Bij het berekenen van een offerte wordt meestal enkel rekening gehouden met de directe kosten. Al te vaak wordt er op de directe kosten een toeslag genomen zonder te beseffen of dit dient om de algemene kosten te dekken of om een netto-marge te creëren en worden de algemene kosten vaak onvoldoende terugverdiend. Op deze manier kan het gebeuren dat men op elk project winst lijkt te halen, maar dat men op het einde van het jaar toch verlies draait. Een betere controle van de algemene kosten kan dit probleem verhelpen. Het is dus belangrijk om de begrippen projectopvolging en nacalculatie niet door elkaar te gebruiken.

De FleCreaS RoadShow komt langs in: Ronse & Zemst

FleCreaS RoadShow: Hoe beheer ik de algemene kosten?

Gratis demosessie: FleCreaS, de tool voor uw technisch bedrijfsbeheer

Besteedt u ook teveel tijd aan uw administratie? Wilt u de financiële processen van uw bouwbedrijf optimaliseren? Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijk softwarepakket voor uw dagelijks bouwmanagement? En dit allemaal in de vertrouwde omgeving van Microsoft Office?

Kom FleCreaS ontdekken de enige tool die voldoet aan alle publicaties en voorschriften i.v.m. bedrijfsbeheer volgens het WTCB!

FleCreaS Bouwsoftware

FleCreaS RoadShow: de samenstellende onderdelen van de aanbiedingsprijs

"Een correcte nomenclatuur ligt aan de basis van een vlotte communicatie." Deze oude quote is ook van toepassing in het bouwmanagement. Dagelijks krijgen we termen te lezen zoals kostprijs, directe kosten, prijsofferte, aanbiedingsprijs, algemene kosten, brutomarge, nettomarge, specifieke kosten, break-even, ABC (Activity Based Costing). Bij de kostprijsberekening maakt men vaak gebruik van een bibliotheek met richttijden, materiaal-, materieel-, en onderaannemerskosten. Deze kostengegevens worden dan gebruikt om voor de belangrijkste meetstaatposten “type-calculatiesteekkaarten” op te stellen.

De FleCreaS RoadShow komt langs in: Drongen (Gent) & Leuven

FleCreaS RoadShow: Hoe maak ik een kostprijsberekening?

FleCreaS RoadShow: opstellen van meetstaten, ramingen en bestekken, analytisch verslag

Het opstellen van meetstaten of het controleren van bestaande meetstaten is voor velen een hele klus. Bij bestaande meetstaten worden de hoeveelheden van de belangrijkste meetstaatposten, en zeker deze posten met een forfaitaire hoeveelheid, gecontroleerd op rekenfouten. Maar gebruiken we hierbij de zelfde meetregels als de ontwerper van het gebouw? Wat zijn de meetregels en wat als het specifiek bestek géén meetregels vooropstelt, maar wel vermeldt dat alle normen voor dit project van toepassing zijn?

De FleCreaS RoadShow komt langs in: Roeselare & Edegem

FleCreaS RoadShow: Hoe stel ik een meetstaat op?

Seminaries & Webinars van Partners

GMI group werkt nauw samen met haar partners. Naast onze eigen evenementen, bieden ook onze partners interessante webinars en seminaries aan.

Wenst u zich verder te verdiepen in hedendaagse topics, die onze partners bespelen? Dan vindt u hierbij een overzicht.

picture-events-partners.jpg