FleCreaS RoadShow: opstellen van meetstaten, ramingen en bestekken, analytisch verslag

Het opstellen van meetstaten of het controleren van bestaande meetstaten is voor velen een hele klus. Bij bestaande meetstaten worden de hoeveelheden van de belangrijkste meetstaatposten, en zeker deze posten met een forfaitaire hoeveelheid, gecontroleerd op rekenfouten. Maar gebruiken we hierbij de zelfde meetregels als de ontwerper van het gebouw? Wat zijn de meetregels en wat als het specifiek bestek géén meetregels vooropstelt, maar wel vermeldt dat alle normen voor dit project van toepassing zijn? Wat zijn de 5 basisprincipes bij het opstellen van een meetstaat en aan welke voorwaarden dient een digitaal opmeetformulier (“uittrekformulier”) te voldoen? Tijdens deze opmeting kan er een specifiek bestek opgesteld worden voor dit project. Nadat dit voorbereidend werk gebeurd is, kan men al een eerste raming opstellen en worden er per deelofferte (lot) prijsaanvragen verstuurd naar de (onder)aannemers.

Tijdens deze sessie krijgt u een antwoord op concrete vragen:
• Hoe doe ik een overzichtelijke opmeting?
• Hoe kan ik vlot een specifiek bestek opstellen voor mijn project?
• Hoe kan ik vlot prijsaanvragen opsturen voor de verschillende loten?
• Hoe doe ik vlot aan prijsvergelijking, op een eenvoudige wijze of volgens de procedure bij openbare aanbestedingen (leemteberekeningen, grenswaardeberekening, …)?

Data & Locaties

Donderdag, 31 mei 2018 Dinsdag, 19 juni 2018
Mercure Hotel Roeselare
Accent Business Park
Kwadestraat 149b
8800 Roeselare
Hotel Ter Elst
Kattenbroek 1
2650 Edegem
 

 

Programma

19u15 - 19u30: Onthaal
19u30 - 19u45: Uw dagelijkse uitdagingen in de bouwsector op het gebied van bouwmanagement vervat in één RoadShow
19u45 - 20u45: Hoe stel ik een meetstaat op?
20u45 - 21u00: GMI group met haar solution-aanbod
21u00 - 22u00: Napraten met een drankje

Sprekers

 
Koen Bauwens
Account Executive

 

 

Voor extra informatie

Contacteer Isabelle D'heedene per mail (isabelled@gmigroup.be) of per telefoon (+32 14 57 49 10).

FleCreaS RoadShow

Een overzicht van data, locaties & onderwerpen

Deze sessie is slechts één halte van onze informatieve RoadShow, waarbij dagelijkse uitdagingen in de bouwsector op het gebied van bouwmanagement aan bod komt. Hoe gaan we met deze uitdagingen om? Hoe beheer ik mijn bedrijf op een correcte manier? Hoe optimaliseer ik mijn financiële processen? Op deze vragen krijgt u een antwoord in een breed kader. Onderwerpen zoals voorcalculatie, werkvoobereiding, projectopvolging en nacalculatie komen aan bod, zowel voor bouwbedrijven, als voor architecten en studiebureaus. Dit alles in de vertrouwde omgeving van Microsoft Office (Excel, Word, Outlook,…).

Overtuig uzelf en kom FleCreaS ontdekken tijdens onze roadshow, waarbij we elke maand één of meerdere avondsessies organiseren over heel Vlaanderen, ook bij u in de buurt.

Volg onze FleCreaS RoadShow vanop kantoor of thuis

5 interessante webinars over dagelijkse uitdagingen in de bouwsector

Heeft u interesse in onze RoadShow thema's? Maar u kunt niet aanwezig zijn op onze avondsessies, bij u in de buurt? Schrijf u dan vrijblijvend in voor één of meerdere van onze webinars.