Verplichte e-facturatie levert meer op dan u denkt...

De digitalisering van het facturatieproces is een belangrijke vereenvoudiging van de administratieve processen, zowel voor de Vlaamse Overheid als voor haar leveranciers.  Daarnaast biedt het tal van voordelen en opportuniteiten, zeker inzake cashflow en efficiëntie. Waarom dus nog wachten? Schakel op tijd over naar e-facturatie en laat u bijstaan door onze experts.

e-facturatie naar de Vlaamse Overheid - seminarie ism Basware en GMI

Op 13 september organiseerde GMI group samen met Basware een seminarie rond e-facturatie, een verplichting die de Vlaamse overheid aan haar leveranciers oplegt om vanaf 1 januari 2017 uitsluitend nog met elektronische facturen te werken.

Gastspreker en projectleider e-Invoicing, Lien Wauters-Van der Taelen lichtte de digitalisering van het facturatieproces bij de Vlaamse Overheid toe, waarna GMI group en Basware hun concrete oplossingen voorstelden.  De reacties waren positief, toch ook kritisch.

We zoomen daarom nog even in waarom e-facturatie een aanzienlijke impact zal hebben op de Vlaamse bedrijfswereld.  Meer nog, we zetten voor u de voordelen op een rijtje: 

  • Met e-facturatie mikt de Vlaamse overheid op correcte én snelle betalingen aan haar leveranciers, wat u dus meer kan opleveren op korte termijn.
  • De investering in e-facturatie belangt in eerste instantie overheidsleveranciers aan, maar zal onrechtstreeks een impact hebben op de ganse Vlaamse bedrijfswereld... dus ook uw klanten worden hier mee geconfronteerd.
  • De impact van e-facturatie gaat verder dan alleen kostenbeheersing of -reductie (tov papier), maar zal op korte termijn ook de efficiëntie verhogen van uw administratieve medewerkers die dagelijks met financiën bezig zijn
  • Een snelle en zekere betaling beperkt het risico op duplicata of verdwenen facturen en brengt een aanzienlijke besparing in de extra inspanningen inzake credit collection, etc.

Dankzij de goede samenwerking die GMI group heeft met Basware kunnen wij u als klant professioneel advies verlenen inzake e-facturatie. We wisselen regelmatig informatie uit en valideren de oplossingen die we op de markt brengen.  Zo implementeerden we de PEPPOL-standaard in onze oplossingen voor e-invoicing (*).  Nu ook de Vlaamse Overheid initiatieven neemt om verder te digitaliseren, blijkt dit achteraf een goede keuze.

Waarom dus nog wachten? Schakel op tijd over naar e-facturatie en laat u bijstaan door onze experts.

Contacteer ons voor meer informatie!

(*) Wie aanwezig was op het seminarie, krijgt in de komende dagen meer informatie toegestuurd ivm de PEPPOL-toepassing.

 

Terug naar het overzicht