facebookpixel
Selecteer een pagina

Verstraete Bouw

FleCreaS stuurt mee de toekomst aan bij bekende bouwonderneming

FleCreaS (nu bouwix) levert als opvolger van Innocalc al jarenlang een essentiële bijdrage tot het Management Information System bij Verstraete Bouw.

Dankzij een goede kostenbeheersing weet de bouwonderneming waar ze voor staat en waar moet bijgestuurd worden.

Sector:
bouw

Profiel:
nieuwbouw, projectontwikkeling, renovatie en restauratie van zowel openbare als private gebouwen

Oplossing:
FleCreaS / bouwix

Verstraete Hout en Bouw is een bekende bouwonderneming in een straal van 100 km rond Roeselare. Sinds 2 decennia staat de vijfde generatie aan het roer van het familiebedrijf, dat met 80 werknemers actief is in nieuwbouw, projectontwikkeling, renovatie en restauratie van zowel openbare als private gebouwen.

Francis Verstraete, gedelegeerd bestuurder bij Verstraete Hout & Bouw: “Informatisering is binnen ons bedrijf altijd een prioriteit geweest. Al vele jaren geleden namen wij de oudste versie van Innocalc in Lotus 1-2- 3 in huis. Ik durf zonder enige aarzeling te stellen dat de opvolger FleCreaS doorheen de jaren geëvolueerd is tot één van de meest performante en goed doordachte toepassingen voor technisch bedrijfsbeheer in een bouwonderneming.”

Een grote meerwaarde van FleCreaS is dat het pakket ons een voorafspiegeling biedt van de toekomstige kosten en opbrengsten van een project.

Francis Verstraete

Gedelegeerd Bestuurder, Verstraete Bouw

Kostprijsberekening op de rand van de snee

De bouwmarkt staat onder sterke druk. Men moet volgens Francis Verstraete reeds bij de calculatie alle mogelijke kosten voorzien. Een goede voorbereiding of calculatie vormt de basis voor een rendabel project, met harde cijfers waarop je tijdens de verdere loop van het project kan terugvallen.

“Met FleCreaS zie je met één muisklik de impact op je verkoopprijs wanneer je een variabele wijzigt of toevoegt. Mede door standaard aanwezige bibliotheken weet je bovendien of je conform de marktprijzen werkt”, vertelt Francis Verstraete.

Discipline in projectopvolging met ‘diepvriesmethode’

Tijdens de projectuitvoering zorgt men er bij Verstraete voor dat werkbonnen, materiaalverbruik en inkoopfacturen integraal en zo snel mogelijk geregistreerd worden.

“Wij noemen onze aanpak de ‘diepvriesmethode’. De dag na de ‘pluk’ worden uren, materiaalverbruik en eventuele aankopen als het ware bevroren. Meteen wordt de juiste code in FleCreaS aan iedere post toegekend. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk integraal registreert wie wat gedaan heeft, zodat aan deze informatie niet meer getornd kan worden.”

Voortdurend evoluerende budgetten

Voor Verstraete is het belangrijk dat niet alleen de voorziene, maar ook eventuele meerkosten bij de projectuitvoering op een vlotte manier geregistreerd worden, gekoppeld aan de juiste kostcenters.

Francis Verstraete: “In de praktijk evolueert informatie voortdurend, samen met je budgetten. Je moet ervoor zorgen dat je, zonder nodeloze inspanningen te leveren, toch je werkbegrotingen vlot kunt opvolgen. Eigenlijk blijf je tijdens de projectuitvoering voortdurend calculeren. Je probeert het ongrijpbare toch te vatten.”

Verstraete ziet daarbij drie mijlpalen: de vergelijking tussen de situatie op een peildatum en het initieel geactiveerde budget met de prognose ‘einde werf’; en tenslotte tussen de start en de voltooiing van het project.

Sterke back-office essentieel

Een succesvolle bouwonderneming onderscheidt zich volgens Francis Verstraete meer dan ooit door een sterke back-office. De uitdaging is om cijfers die slechts één maal ingevoerd worden, meerdere malen te gebruiken in relevante rapporten, overzichten en analyses.

“Een grote meerwaarde van FlecreaS, is dat het pakket ons een voorafspiegeling biedt van de toekomstige kosten en opbrengsten van een project. We weten waar we staan en waar moet bijgestuurd worden. Een goede kostenbeheersing heeft trouwens niet alleen te maken met het project zelf, maar ook met een correcte verdeling van de algemene kosten: ook daarin blinkt FleCreaS uit”, zegt Francis Verstraete.

Er bestaat voor ieder bouwbedrijf slechts één harde waarheid. De uitdaging is om objectieve cijfergegevens in je voordeel te laten spreken. FleCreaS is daarom als onderdeel van een globaal Management Information System mee bepalend voor onze toekomst.

Francis Verstraete

Gedelegeerd Bestuurder, Verstraete Bouw

Lees ook

Marc Ceelen

Marc Ceelen

Bouwonderneming legt met FleCreaS (bouwix) reeds in de calculatiefase een transparante en correcte prijsberekening voor aan de klant.
Wuyts International

Wuyts International

Met een samenwerkingsplatform op basis van SharePoint kon deze expert in materiaalbewerking haar administratie en productie verder digitaliseren.
Adams

Adams

Wegenbouwer Adams verving Excel door één geïntegreerd bedrijfssysteem voor calculatie, werfopvolging, uurregistratie en bestelaanvragen.
Van Poppel

Van Poppel

Bouwbedrijf Van Poppel was op zoek naar een standaard en toekomstgericht bedrijfsplatform dat mee kon evolueren met het bedrijf.

Waarom kiezen voor GMI?

  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook portalen en samenwerkingsplatformen (ECM) en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

100 GMI medewerkers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

+32 14 57 49 10

Head Office

Nijverheidsstraat 13, 2260 Oevel, Belgium

Gent Office

Rijvisschestraat 126, 9052 Zwijnaarde, Belgium

Brussels Office

Leuvensesteenweg 613, 1930 Zaventem, Belgium

BE 0458.524.542

onze oplossingen

GMI totaaloplossingen (Gsolutions)
Gbuild
Gservice
Gtrade
Gfinance

GMI snelle-startoplossingen
GeCommerce
bouwix

uw sector