Marc Ceelen

Bouwen volgens de regels van de kunst begint reeds in de calculatiefase

Als eerste stap in een voortdurend streven naar kwaliteit wilde het bedrijf reeds in de calculatiefase een transparante en correcte prijsberekening kunnen voorleggen aan de klant.

Bouwonderneming Marc Ceelen migreerde van Innocalc naar de nieuwe FleCreaS-versie.

Sector:
bouw

Profiel:
specialist in energiezuinige kwalitatieve private woningbouwprojecten

Oplossing:
FleCreaS

Oprichter en zaakvoerder Marc Ceelen handelt sinds de oprichting in 1987 consequent naar dezelfde visie: “Bouwen volgens de regels van de kunst; dat is wat ons drijft. In een offerte zullen wij zelden de goedkoopste zijn.

Maar de reputatie die wij via mond-aan-mond-reclame opbouwden, betekent dat wij met onze visie op het juiste spoor zitten.”

Indien de klant een ander type vloer wil dan initieel voorzien, kan je met FleCreaS op basis van standaardprijzen meteen de impact op het budget berekenen. Duidelijke afspraken zorgen voor een tevreden klant!

Marc Ceelen

Zaakvoerder, Bouwonderneming Marc Ceelen

Innovatie

Innoveren en voortdurend nadenken over procesverbeteringen is bij bouwonderneming Marc Ceelen een dagelijkse realiteit. Om de luchtdichtheid van woningen van bij de start aan te pakken, ontwikkelde het bedrijf bijvoorbeeld een speciale dorpel die koudebruggen elimineert.

Deze inspanningen legden het bedrijf geen windeieren: Marc Ceelen mocht in 2014 trots de Innovation Award 2014 van Confederatie Bouw ontvangen.

Tijdwinst met calculatietool

Het streven naar innovatie uit zich bij Marc Ceelen ook in een bijzondere aandacht voor ICT: “Je moet als bouwondernemer steeds nadenken hoe je processen beter kan aansturen; en daar levert informatisering een belangrijke bijdrage toe. 20 jaar geleden liet ik al een programma schrijven voor offerte- en calculatiebeheer. Helaas kon de maatwerksoftware, die door één persoon geschreven was, niet de nodige continuïteit bieden.”

Het WTCB overtuigde Marc Ceelen vier jaar geleden om voor het calculatieprogramma Innocalc te kiezen: een uitstekende beslissing, zo bleek achteraf. De opvolger: FleCreaS is een Microsoft Excel-gebaseerde werkomgeving die volgens Marc Ceelen een aanzienlijke tijdwinst oplevert.

Continuïteit gegarandeerd samen met GMI group

“Dat het programma nu wordt verdergezet met GMI group geeft ons vertrouwen in de toekomst en in de continuïteit van de oplossing. Er staat immers een gans team achter. Wij kijken echt uit naar nieuwe mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de integratie met Office365 en SharePoint, maar ook met andere softwaretoepassingen. GMI group houdt wat dat betreft echt rekening met onze wensen.”

Uitgebreide bibliotheek

Kwaliteit, begint in de offertefase bij Marc Ceelen! Een goede calculatie moet de klant niet alleen inzicht geven in de opbouw van de prijsstructuur; het moet de moeilijkheidsgraad en de risicofactoren van het project zoveel mogelijk voorzien. Marc Ceelen haalt dan ook de uitgebreide bibliotheek in FleCreaS aan als een essentiële functie die een belangrijke bijdrage levert tot die broodnodige kwaliteit.

Marc Ceelen: “De uitgebreide bibliotheek van FleCreaS is zonder twijfel een unieke troef die je in andere bouwoplossingen niet vindt. Als de klant bijvoorbeeld een ander type vloer wil dan initieel voorzien, kan je met het programma op basis van standaardprijzen meteen de impact op het budget berekenen. De klant ziet als het ware hoe zijn totaalprijs tot stand komt. Duidelijke afspraken maken goede vrienden, in casu: een tevreden klant!”

Vertrouwen van bij het begin

“Het is belangrijk dat je aan de klant al in de offertefase het nodige vertrouwen geeft en alles doet om eventuele negatieve verrassingen achteraf te vermijden. Alleen al om die reden zouden we vandaag niet meer zonder FleCreaS kunnen als hulp in de calculatiefase”, besluit Marc Ceelen.

Lees ook

Deforche Construct

Digitaliseringsproject zorgt voor betere samenwerking, rapportage en projectbeheer bij staal- en glasconstructeur.

Wuyts International

Met een samenwerkingsplatform op basis van SharePoint kon deze expert in materiaalbewerking haar administratie en productie verder digitaliseren.

Adams

Wegenbouwer Adams verving Excel door één geïntegreerd bedrijfssysteem voor calculatie, werfopvolging, uurregistratie en bestelaanvragen.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Waarom kiezen voor GMI?

Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij, naast ERP, ook Enterprise Collaboration & Content Management (ECM), Business Intelligence (BI) en Customer Relationship Management (CRM) deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek! Kortom, we bespreken samen met u uw zakelijke automatiseringswensen en helpen ze graag waar te maken.

Uw toekomst veilig gesteld

Onze oplossingen worden ontwikkeld binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren en ondersteund worden door het belangrijkste softwarebedrijf ter wereld.

+32 14 57 49 10

Head Office

Nijverheidsstraat 13, 2260 Oevel, Belgium

Gent Office

Rijvisschestraat 126, 9052 Zwijnaarde, Belgium

Brussels Office

Leuvensesteenweg 613, 1930 Zaventem, Belgium

BE 0458.524.542

onze oplossingen

GMI geïntegreerde oplossingen (Gsolutions)
Gbuild
Gservice
Gtrade
Gfinance

GMI snelle-start-oplossingen
GeCommerce
FleCreaS

uw sector