facebookpixel
Selecteer een pagina

Forestplus

Forestplus weet van welk hout pijlen maken met Microsoft Dynamics NAV

Schrijnwerkerij Forestplus heeft nu betere controle over haar bedrijfsprocessen en projecten.

Microsoft Dynamics NAV met Gbuild kunnen de toekomstige groei ondersteunen.

Download PDF

Sector:
bouw

Profiel:
algemene schrijnwerkerij voor professionele en particuliere klanten

Oplossing:
Microsoft Dynamics NAV in combinatie met Gbuild

De broers Marnix, Patrick en Danny Foré, de drijvende krachten achter Forestplus, zijn letterlijk in de schavelingen geboren. Houtbewerking zit hen dan ook in het bloed. In 2001 zette Marnix Foré een verdere stap in zijn carrière en richtte hij forest+ op als algemene schrijnwerkerij. Al snel werd hij bijgestaan door zijn twee broers, en daarmee werd een familietraditie van ruim 100 jaar in houtbewerking verdergezet.

De broers bouwden gestaag verder aan de groei van het bedrijf: vandaag zijn ze immers omringd door 22 professionele medewerkers. Forestplus heeft gemiddeld een 50-tal projecten lopen, zowel bij particulieren als bij bedrijven.

De crisis heeft de groei van Forestplus nooit afgeremd, integendeel. Volgens zaakvoerder Marnix Foré investeren veel mensen liever hun geld in hun woning dan het op de bank te plaatsen, waar het nog maar weinig opbrengt.

We hebben tijdens en na de implementatie gelukkig kunnen rekenen op een uitstekende samenwerking met GMI group. Zij bleken steeds bereid om samen met ons mee te denken over oplossingen voor bepaalde problemen en onze contactpersoon bij GMI group is echt iemand die zijn job door en door kent.

Marnix Foré

Zaakvoerder, Forestplus

Makkelijke toegang tot bedrijfsinformatie met Microsoft Dynamics NAV

Het basismateriaal waarmee Forestplus als schrijnwerkerij werkt, bestaat niet alleen uit hout, maar ook uit aanverwante materialen zoals beslag, aluminium, glas, en afwerkingproducten. Niet alleen het correct bijhouden van de artikelvoorraad, maar ook het beheren van complexe projecten maakten professioneel werken in het verleden steeds moeilijker.

Door de sterke groei van het bedrijf, realiseerde Marnix Foré zich dat een geïntegreerde bedrijfstoepassing noodzakelijk was om de processen in goede banen te leiden en professioneel te blijven werken.

Via de Bouwunie kwam Marnix Foré in 2003 in contact met GMI group (toen nog Goovaerts)…

“GMI group bleek de oplossing in huis te hebben die wij nodig hadden. De vertrouwde Microsoft-omgeving, de openheid van Microsoft Dynamics NAV en de mogelijkheid om makkelijk gegevens te exporteren, sprak ons sterk aan. De beslissing om over te stappen naar een geïntegreerd bedrijfssysteem betekende voor Forestplus, dat toen slechts vier medewerkers telde, een zware investering. Met het oog op de groei van ons bedrijf, was dit echter het enige mogelijke alternatief”, stelt Marnix Foré.

Vandaag maken 9 medewerkers bij Forestplus gebruik van Microsoft Dynamics NAV met onder andere de standaardmodules voor financieel beheer, aankoop, verkoop en voorraadbeheer. Om een antwoord te bieden aan de specifieke behoeften van een houtverwerkingsbedrijf – het werken met lengtes, breedtes en diktes – voerde GMI group in Microsoft Dynamics NAV de nodige aanpassingen door in de module voor voorraadbeheer.

Projectbeheer met Gbuild

Forestplus werkt als bedrijf op projectbasis. Bij iedere nieuwe opdracht hoort dus een offerte waarbij de totaalprijs wordt opgebouwd uit de detaillijnen van de voorcalculatie. Wanneer de offerte wordt omgezet in een order, worden alle gemaakte kosten op het project geboekt – zowel de externe kosten voor de aankoop van materialen als de interne kosten, bijvoorbeeld werkbonnen met prestaties.

GMI group kon uitpakken met de module Gbuild, die binnen in Microsoft Dynamics NAV specifiek ontwikkeld werd voor projectgerichte bedrijven. In nauwe samenspraak met forest+ stelde GMI group de oplossing voortdurend verder op punt, om het nauw te laten aansluiten bij de noden van het houtverwerkingsbedrijf.

“De belangrijkste bijdrage van Gbuild is dat we voortaan de gebudgetteerde kosten bij de voorcalculatie kunnen vergelijken met de werkelijk gemaakte kosten achteraf. Door deze manier van werken kunnen we bovendien toekomstige projecten nog accurater inschatten en de verkoopprijs beter bepalen”, verklaart Marnix Foré.

Sneller beslissen op basis van correcte bedrijfsinformatie

Marnix Foré stelt dat de implementatie van een nieuw bedrijfssysteem zonder twijfel een ingrijpende operatie vormt, die door het bedrijf initieel werd onderschat. Hij pleit er dan ook voor om kritisch te blijven ten opzichte van de eigen processen en vooral om één persoon in het bedrijf als interne projectleider aan te stellen, die voldoende tijd kan vrijmaken.

De voordelen zijn volgens Dhr. Foré echter talrijk: “De informatiestromen zijn nu gestroomlijnd en we hebben op ieder ogenblik toegang tot correcte en bruikbare bedrijfsinformatie. Alles zit nu in één systeem, van de initiële offerte tot het financieel beheer en de opvolging van betalingen in de boekhouding. Dit alles laat ons ook toe om kort op de bal te spelen en sneller beslissingen te nemen.”

Dynamics NAV vormt de basis voor verdere groei

“Ook al is de weg lang geweest, toch kunnen we gerust stellen dat Microsoft Dynamics NAV vandaag mee de basis vormt voor de verdere groei van het bedrijf. We hebben tijdens en na de implementatie gelukkig kunnen rekenen op een uitstekende samenwerking met GMI group. Zij bleken steeds bereid om samen met ons mee te denken over oplossingen voor bepaalde problemen en onze contactpersoon bij GMI group is echt iemand die zijn job door en door kent”, besluit Marnix Foré.

Alles zit nu in één systeem, van de initiële offerte tot het financieel beheer en de opvolging van betalingen in de boekhouding. Dit alles laat ons ook toe om kort op de bal te spelen en sneller beslissingen te nemen.

Marnix Foré

Zaakvoerder, Forestplus

Lees ook

Sibomat

Sibomat

Een overkoepelende aanpak met Gbuild als totaaloplossing leidt een digitale transformatie in goede banen bij dé specialist in houtskeletbouw.
HYE

HYE

Waterbouwer werkt productiever en transparanter dankzij een digitaal samenwerkingsplatform op basis van Microsoft 365 en SharePoint.
Deforche Construct

Deforche Construct

Digitaliseringsproject zorgt voor betere samenwerking, rapportage en projectbeheer bij staal- en glasconstructeur.
Wuyts International

Wuyts International

Met een samenwerkingsplatform op basis van SharePoint kon deze expert in materiaalbewerking haar administratie en productie verder digitaliseren.

Waarom kiezen voor GMI?

  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook portalen en samenwerkingsplatformen (ECM) en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

Onze 100 GMI-ers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

Contacteer ons