Mitro

Bouwbedrijf Mitro stapt over naar een samenwerkingsplatform op basis van Office 365

"De introductie van Office 365 en het samenwerkingsplatform van GMI group, stellen ons in staat om ons kantoor verder te digitaliseren. Hierdoor zullen onze medewerkers op de werf alle informatie rechtstreeks kunnen consulteren."
Theo Mitrovoltsis, zaakvoerder

Mitro is een bouwbedrijf dat reeds vele jaren meedraait in de bouwsector. In functie van de aangeboden technologie op dat moment werden er bepaalde keuzes gemaakt. Echter vandaag is de technologie niet alleen in de bouwsector grondig veranderd, dit is ook op IT-technisch vlak het geval.

De bedrijfsleiding van Mitro besloot daarom om intensief in te zetten op een ver doorgedreven implementatie van een meer hedendaagse manier van werken, nl. het "digitale kantoor".

Om dit te kunnen bewerkstelligen in een moderne Office 365-omgeving, heeft Mitro er voor gekozen om samen te gaan met GMI group. Het advies van GMI group was dan ook om alles op te zetten in Office 365 en een migratietraject uit te voeren.

In eerste instantie gebeurde de migratie van de Lotus Notes-omgeving naar Exchange 2016. In tweede instantie werd de ECM Sprint for Company Collaboration opgezet en aangepast aan de noden van Mitro. Hierdoor kan men enerzijds de file server migreren naar SharePoint en anderzijds de file-structuur uit KPDOC overzetten naar SharePoint. In het laatste geval gaat het vooral over de projectopvolging. Na de volledige implementatie en migratie zijn alle nieuwe GSM-toestellen en computers geconfigureerd naar de cloud-oplossing. Vanaf nu kan elke medewerker, waar hij ook is, alle data consulteren en indien nodig bijwerken.

Zaakvoerder Theo Mitrovoltsis besluit: "Dankzij de introductie van Office 365 met het samenwerkingsplatform van GMI group zij we in staat om ons kantoor verder te digitaliseren. De integratie van email, documentbeheer en het FleCreaS-calculatiepakket maakt dat onze medewerkers optimaal kunnen functioneren. Onze projectwerking is een key element in onze organisatie en dient naadloos te verlopen. Het gedachtengoed om te kunnen werken, los van de werkplek en los van het toestel, is een niet te onderschatten aspect. Dit maakt dat alle betrokken partijen op om het eender welk moment projectinfo kunnen opvragen en bijwerken en op die manier dus korter op de bal kunnen spelen. Dankzij deze technologische vooruitgang kan Mitro zich beter positioneren op de markt en zijn klanten beter en sneller ondersteunen daar waar nodig."

Bouwbedrijf Mitro stapt over naar een samenwerkingsplatform op basis van Office 365