Microsoft Dynamics NAV en Gservice geven HVAC-specialist een groeispurt

Door de continue groei wilde De Kock bvba haar processen professionaliseren, de efficiëntie verhogen en de interne samenwerking verbeteren. Zo wilde het installatiebedrijf een standaard flow opzetten van calculatie tot uiteindelijke facturatie, die alle teams kunnen opvolgen.

De Kock bvba nam GMI group onder de arm, die Microsoft Dynamics NAV samen met haar Gservice-oplossing implementeerde.

Sector:
HVAC en sanitair

Profiel:
middelgrote HVAC-specialist en sanitairbedrijf
lid van de EEG GROUP

Oplossing:
Gservice in combinatie met Microsoft Dynamics NAV

Installatiebedrijf en HVAC-specialist De Kock kiest voor Gservice | GMI group

Nog voor de overname door de EEG-bedrijvengroep, bleef De Kock bvba gestaag verder groeien, maar de IT-infrastructuur hinkte achterop. Het installatiebedrijf uit Turnhout, gespecialiseerd in HVAC en sanitair, zocht naar een manier om haar bedrijfsprocessen te professionaliseren en de interne samenwerking te optimaliseren.

De keuze voor Microsoft Dynamics NAV lag voor de hand, omdat het toch om een wereldleider gaat op het gebied van ERP-software. Nu blijft de continuïteit van ons bedrijf ook gewaarborgd.

Hans Vanparijs

Algemeen directeur, De Kock bvba

Betrouwbaar pakket leidt tot transparante bedrijfsprocessen

“We hebben een ERP-project opgestart omdat ons voorgaande systeem op zijn maximale capaciteit zat en niet meer voldeed aan onze noden om onze groei te bevestigen”, zegt algemeen directeur Hans Vanparijs. “Ons vorige pakket kreeg te kampen met vertragingen en beperkingen, omdat het systeem het aantal gebruikers en transacties niet meer kon bolwerken.”

Na een uitgebreid marktonderzoek zocht De Kock ondersteuning bij automatiseringsspecialist GMI group. Het installatiebedrijf was vooral overtuigd door de ervaring die de IT-integrator ondertussen heeft opgebouwd in de HVAC- en installatiesector. Hans Vanparijs: “In de Gservice-oplossing van GMI group zijn de meeste bedrijfsprocessen voor onze sector al ingebouwd, wat de uiteindelijke implementatie alleen maar ten goede komt.”

Voor Hans Vanparijs was het vooral belangrijk dat het bedrijf efficiënt met verschillende gebruikers kon samenwerken in een technisch betrouwbaar systeem. “Dankzij de inbreng van onze IT-partner hebben we onze bedrijfsprocessen grondig onder de loep genomen, vereenvoudigd en gestandaardiseerd. Zo werken we nu transparanter en veel overzichtelijker.”

Installatiebedrijf en specialist in HVAC en sanitair kiest voor Gservice | GMI group

Gestroomlijnde bedrijfsprocessen: van calculatie tot order en facturatie

De GMI-consultants hebben gezorgd voor koppelingen met onze leveranciers door webportals op te zetten. Op die manier werken we altijd met de correcte prijzen, artikelomschrijvingen en de desbetreffende artikelnummers.”

Hans Vanparijs

Algemeen directeur, De Kock bvba

Dankzij die standaardisatie kan De Kock bvba nu het volledige proces van calculatie tot de uiteindelijke facturatie opstarten en afsluiten in het nieuwe ERP-systeem. Alle gebruikers van de verschillende projectteams (calculatie, verkoop, uitvoering en financiën) kunnen die flow opvolgen in het systeem.

“Doordat alle processen nu volgens een vast stramien verlopen, is de foutenmarge drastisch verlaagd. Daardoor werken we ook veel efficiënter. Ondanks de groei is het aantal medewerkers op de backoffice gelijk gebleven, terwijl het aantal techniekers gestegen is van 32 naar 45. Zonder de ondersteuning van het nieuwe ERP-pakket, was dat een moeilijk verhaal geworden”, aldus Hans Vanparijs.

Gservice-oplossing op maat van de sector

Die flow van calculatieofferte naar uiteindelijke facturatie is een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde die Gservice van GMI group biedt. Door op projectbasis met sjablonen op maat van de installatiesector te werken, bespaar je veel tijd omdat je ze elke keer kan hergebruiken. In de toekomst kan De Kock ook nog de koelvloeistoffenboekhouding gebruiken die geïntegreerd is in Gservice.

Lieven Tuytschaever, Account Executive bij GMI group: “De Kock bvba is een installatiebedrijf in de HVAC-sector, waar project- en servicemanagement grondig zijn uitgewerkt. Onze consultants hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van dit soort bedrijven en het inrichten van project- en servicemanagement binnen Microsoft Dynamics NAV.”

Onze consultants hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van installatiebedrijven en het inrichten van project- en servicemanagement binnen Microsoft Dynamics NAV.

Lieven Tuytschaever

Account Executive, GMI group

Betrouwbare partner met tonnen ervaring

Gestroomlijnde bedrijfsprocessen: van calculatie tot order en facturatie | GMI group

De Kock bvba heeft de samenwerking met GMI group als aangenaam ervaren. “Het traject is heel vlot verlopen. Na een periode van zes maanden hadden we alle processen geoptimaliseerd en was het nieuwe ERP-systeem operationeel. De experts van GMI group hebben alle gebruikers goed opgeleid, waardoor we snel van start konden gaan met het nieuwe systeem.”

De samenwerking met de IT-partner stopte daar nog niet. In de toekomst wil het installatiebedrijf de mogelijkheden van een geïntegreerd documentscanningsysteem bekijken. “Daarmee kunnen we het manuele werk bij het inboeken van aankoopfacturen verder beperken en de verschillende goedkeuringsflows automatiseren, zodat ook die op een meer gestructureerde manier verlopen”, besluit Hans Vanparijs.

Lees ook

Sanutal

Sanutal

HVAC-leverancier zocht een nieuwe WMS-oplossing: eenvoudig, ongecompliceerd en makkelijk om het magazijnpersoneel voor op te leiden.

Hortiplan

Met de overstap naar Dynamics NAV en Gservice, kan Hortiplan nu efficiënter en accurater werken, sneller factureren en de klanten een betere service geven.

Seris Technology

Beveiligingsexpert stelt groei veilig door verder te digitaliseren en te automatiseren. Gservice tilt de dienstverlening naar een hoger niveau.

Sibomat

Een overkoepelende aanpak met Gbuild als totaaloplossing leidt een digitale transformatie in goede banen bij dé specialist in houtskeletbouw.
  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook digitale samenwerkingsplatformen (ECM), centraal documentbeheer (DMS), document handling en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

105 GMI-ers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download PDF

Download PDF

Download PDF