Bouwbedrijf blijft ook na zeven generaties toekomstgericht investeren in ICT

Van Poppel was op zoek naar een standaard en toekomstgericht bedrijfsplatform dat mee kon evolueren met het bedrijf.

Ze kozen voor de op Dynamics NAV gebaseerde oplossing Gbuild.

Download PDF

Sector:
bouw

Profiel:
renovatie- en nieuwbouwprojecten

Oplossing:
Gbuild in combinatie met Microsoft Dynamics NAV

In een straal van 25 tot 30 kilometer rond Mechelen, vindt men heel wat realisaties van Bouwbedrijf Van Poppel: van nieuwe en gerenoveerde woningen tot ook niet-residentiële projecten. Meestal gaat het om projecten van €300.000 tot €2 miljoen, samen goed voor een jaaromzet van €12 miljoen.

Bob Van Poppel, gedelegeerd bestuurder: “Onze focus ligt in de eerste plaats op kwaliteit. Wij werken zo’n 15 werven per jaar af en gaan er prat op dat dit grotendeels gebeurt met eigen werknemers.”

Bouwbedrijf Van Poppel maakte in het verleden gebruik van een ander zeer bekende bouwoplossing. In 2007 werd de zoektocht naar een nieuw softwaresysteem aangevat. “Onze eerste prioriteit was een toekomstgericht softwaresysteem dat modulair kon meegroeien met het bedrijf. Met het Microsoft-platform wisten wij dat wij het juiste pad zouden bewandelen”, verduidelijkt Bob Van Poppel.

Na een grondige screening van verschillende Microsoft Dynamics NAV partners, bleek de standaard oplossing die GMI group voorstelde, nauw aan te sluiten bij de dagelijkse manier van werken van het bouwbedrijf. Bob Van Poppel: “GMI group verstaat hoe een bouwbedrijf écht werkt. Met hun eigen oplossing Gbuild zijn ze erin geslaagd om hun expertise te vertalen naar een totaaloplossing binnen de Microsoft-omgeving.”

GMI group verstaat hoe een bouwbedrijf écht werkt. Met Gbuild zijn ze erin geslaagd om hun expertise te vertalen naar een totaaloplossing binnen de Microsoft-omgeving.

Bob Van Poppel

Gedelegeerd Bestuurder, Bouwbedrijf Van Poppel

Calculatie naar eigen hand zetten

Volgens Bob Van Poppel is de geïntegreerde calculatiemodule een sterke troef van Gbuild.

“Je kan de calculatie volledig naar je eigen hand zetten. Ook het kopiëren van en naar Excel handel je af met enkele muiskliks, terwijl dit in ons vroeger pakket heel wat knip- en plakwerk vereiste.”

Komaf maken met buikgevoel

Dat de opvolging van een bouwproject geen sinecure is, hoeft volgens Bob Van Poppel geen verder betoog. Hij wijst er echter op dat wie professioneel wil werken, niet zomaar kan afgaan op buikgevoel.

Bob Van Poppel: “De meerwaarde van Gbuild is dat je bij de projectopvolging verplicht bent om de harde cijfers te laten spreken. Van het opstellen van een vorderingsstaat voor de klant tot de nacalculatie na de oplevering: in het softwaresysteem vind je de enige waarheid!”

Sinds een jaar gebeurt ook het materieelbeheer volledig vanuit Gbuild. Vandaag wordt volop gewerkt aan de invoering van bestelbonnen via het softwaresysteem. Van bestelling tot facturatie kan in de toekomst zo een pak tijd gewonnen worden. Ook de invoering van budgetbeheer staat op de verlanglijst.

Toekomst zonder papieren facturen?

GMI group rondde onlangs bij Van Poppel de migratie af naar de nieuwste versie van Gbuild op Microsoft Dynamics NAV 2016. Vooral de verregaande integratie met Microsoft Office geeft vertrouwen in de toekomst.

De geïntegreerde functionaliteit voor Enterprise Content Management zou volgens Bob Van Poppel in de toekomst weleens het einde kunnen inluiden van papieren facturen binnen het bedrijf: “Een document inscannen, automatisch herkennen binnen Microsoft Dynamics NAV en digitaal archiveren: het kan de administratie een pak verlichten.”

Inzet van GMI

Na al die jaren is Bob Van Poppel meer dan ooit overtuigd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt: “Wij zijn misschien een kleinere klant bij GMI, maar hebben dat nooit zo aangevoeld. GMI zet zich even hard in voor iedere klant, klein of groot.”

Download PDF

Onze eerste prioriteit was een toekomstgericht softwaresysteem dat modulair kon meegroeien met het bedrijf. Met het Microsoft-platform en GMI group wisten wij dat wij het juiste pad zouden bewandelen.

Bob Van Poppel

Gedelegeerd Bestuurder, Bouwbedrijf Van Poppel

Lees ook

DYWIDAG

Onze DMS-oplossing stimuleert het digitaal samenwerken en helpt wereldwijde bouwtechnologiegroep om documenten centraal te beheren.

ibens

Specialist in zorghuisvesting gaat voluit voor een digitalisering van het klanten- en documentenbeheer met Dynamics 365, SharePoint en Teams.

Sibomat

Een overkoepelende aanpak met Gbuild als totaaloplossing leidt een digitale transformatie in goede banen bij dé specialist in houtskeletbouw.

HYE

Waterbouwer werkt productiever en transparanter dankzij een digitaal samenwerkingsplatform op basis van Microsoft 365 en SharePoint.
  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook digitale samenwerkingsplatformen (ECM), centraal documentbeheer (DMS), document handling en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

105 GMI-ers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.