Wegenbouwer ziet toekomst rooskleurig tegemoet met Gbuild en Dynamics NAV

Adams wou Excel vervangen door een geïntegreerd bedrijfssysteem voor calculatie, werfopvolging, uurregistratie en bestelaanvragen. Dit bracht de wegenbouwer bij GMI group die in 2012 de Gbuild-oplossing introduceerde, gebaseerd op het Microsoft Dynamics NAV-platform.

Vandaag biedt de invoering van geïntegreerde bedrijfssoftware dan ook niets dan voordelen.

Download PDF

Sector:
wegenbouw

Profiel:
specialist in grond-, weg- en rioleringswerken

Oplossing:
Gbuild in combinatie met Microsoft Dynamics NAV

Wegenbouwer ziet toekomst rooskleurig tegemoet met Gbuild en Dynamics NAV | GMI group

Adams NV is als familiebedrijf gespecialiseerd in grond-, weg-, en rioleringswerken. Continuïteit en kwaliteit worden er hoog in het vaandel gedragen: het bedrijf gaat er prat op, om voor werknemers een omgeving te creëren waarin zij optimaal kunnen functioneren. Het lag dan ook voor de hand dat Excel ooit de hoofdrol zou moeten afstaan aan één geïntegreerde bouwtoepassing: het automatiseren en standaardiseren van processen inzake calculatie, projectopvolging en nacalculatie biedt immers niet anders dan voordelen. De samenwerking met GMI group, in 2012, mondde uit in de implementatie van Gbuild, dat gebaseerd is op het Microsoft Dynamics NAV-platform.

Op het einde van elke maand weten wij precies wat er initieel gecalculeerd is, hoever het met de uitvoering staat en welke de reeds gemaakte kosten en opbrengsten zijn.

Tom Stoffelen

Verantwoordelijke Aankoop en Calculatie, Adams

Ervaring en continuïteit

Het familiebedrijf Adams NV werd in 1962 opgericht door Karel Adams, die in 1972 de fakkel doorgaf aan zijn twee zonen, Eddy en Guido. In 1995 gingen beide broers echter elk hun eigen weg en het bedrijf werd opgesplitst.

Onder leiding van Eddy Adams verdiepte Adams NV zich verder in grond-, weg-, en rioleringswerken. Vandaag heeft het bouwbedrijf, dat een klasse 6-erkenning op zak heeft, 50 werknemers in dienst, waarvan 40 arbeiders en 10 bedienden. Inmiddels staat Raf Adams, zoon van Eddy, aan het roer: ervaring en continuïteit worden als troef uitgespeeld. Tom Stoffelen, verantwoordelijke aankoop en calculatie: “Onze klanten zien ons vandaag vooral als een betrouwbare partner die garant staat voor een uitstekende kwaliteit en service.”

Processen automatiseren en standaardiseren met Gbuild | GMI group

Processen automatiseren en standaardiseren

Adams NV investeert voortdurend om een werkomgeving te creëren waarin werknemers optimaal kunnen functioneren. Zo krijgen zij steeds modern materieel ter beschikking, dat in een eigen werkplaats in perfecte staat gehouden wordt. Dezelfde filosofie hanteert het bedrijf echter ook op ICT-gebied.

Zoals in veel bouwbedrijven was Excel van oudsher hét werkpaard bij uitstek. In 2012 werd echter het roer definitief omgegooid: de overstap naar een geïntegreerde bouwtoepassing bleek levensnoodzakelijk om professioneel te blijven werken en processen te standaardiseren.

Gesprekken met drie verschillende aanbieders mondden al snel uit in een definitieve keuze voor de Microsoft-gebaseerde oplossing waarmee GMI group uitpakte, nl. Gbuild. “GMI kwam binnen een kort tijdsbestek met een concreet voorstel dat een echt antwoord bood op onze problematiek”, licht Tom Stoffelen toe.

Gbuild: van werkbegroting tot nacalculatie | GMI group

Standaard bestek: een wereld van verschil

De voorcalculatie vormt in iedere bouwonderneming het fundament voor een professionele projectopvolging en nacalculatie: dat is bij Adams NV niet anders. Dat de calculatie binnen Gbuild volledig geïntegreerd is, is volgens Tom Stoffelen een belangrijk voordeel. Hij is vooral bijzonder enthousiast over het uitgebreide standaard bestek dat binnen Gbuild aanwezig is: iedere handeling die eigen is aan een wegenbouwer, staat er uitgebreid in beschreven. Tom Stoffelen: “Wij hoeven bij het opstellen van een offerte enkel de juiste post te selecteren, de hoeveelheden in te vullen, en de calculatie wordt daarna automatisch door het systeem uitgevoerd. Zo vermijden wij fouten én winnen wij tijd bij het opstellen van een offerte.”

Van werkbegroting tot nacalculatie

Gbuild zet vervolgens de calculatie om in een werkbegroting als basis voor de projectuitvoering en voor de maandelijkse vorderingsstaten. Prestaties en materiaalverbruik worden systematisch en nauwgezet geregistreerd in het softwaresysteem. “We staan er misschien niet meer bij stil, maar op het einde van elke maand weten wij wat er initieel gecalculeerd is, hoever het met de uitvoering staat en welke de reeds gemaakte kosten en opbrengsten zijn”, vertelt Tom Stoffelen.

Toekomst met Microsoft Dynamics NAV en Office 365

Adams NV maakt vandaag gebruik van Gbuild voor de calculatie, werfopvolging, uurregistratie en bestelaanvragen. In de toekomst staan ook de planning (via het digitaal planbord) en de facturatiemodule op het programma.

Tom Stoffelen is in de wolken over de schier oneindige mogelijkheden die het Microsoft-platform biedt: “Je kan Gbuild en het Microsoft-platform best vergelijken met een intelligente doos: hoe meer je erin steekt, hoe meer je eruit haalt. Er komen ook voortdurend nieuwe versies aan met nieuwe functies. Ik kijk reikhalzend uit naar Microsoft Dynamics NAV 2016 en de integratie met Office 365!”

Niets dan voordelen

De invoering van geïntegreerde bedrijfssoftware is in iedere KMO een ingrijpend project met rechtstreekse invloed op de dagelijkse kernactiviteiten: bij Adams NV was dat niet anders.

Tom Stoffelen is dan ook in de wolken over de keuze voor Gbuild en GMI group.

Download PDF

Download PDF

Ik kan alleen maar besluiten dat zelfs een kleine KMO baat heeft bij geïntegreerde bedrijfssoftware. Sinds wij met GMI op de trein zijn gestapt, hebben wij er niets anders dan voordelen van ondervonden.

Tom Stoffelen

Verantwoordelijke Aankoop en Calculatie, Adams

Lees ook

DYWIDAG

Onze DMS-oplossing stimuleert het digitaal samenwerken en helpt wereldwijde bouwtechnologiegroep om documenten centraal te beheren.

ibens

Specialist in zorghuisvesting gaat voluit voor een digitalisering van het klanten- en documentenbeheer met Dynamics 365, SharePoint en Teams.

Sibomat

Een overkoepelende aanpak met Gbuild als totaaloplossing leidt een digitale transformatie in goede banen bij dé specialist in houtskeletbouw.

HYE

Waterbouwer werkt productiever en transparanter dankzij een digitaal samenwerkingsplatform op basis van Microsoft 365 en SharePoint.
  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook digitale samenwerkingsplatformen (ECM), centraal documentbeheer (DMS), document handling en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

105 GMI-ers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.