Wijzigingen in Microsoft CSP-licenties vanaf 1 maart (New Commerce Experience)

door | 18 feb 2022

Microsoft heeft onlangs een wijziging aangekondigd in de manier waarop klanten hun licenties kopen en beheren via hun Cloud Solution Provider (CSP)-programma. Om eenheid te brengen in de licenties en om het beheer ervan te vereenvoudigen, wenst Microsoft dit te realiseren onder de nieuwe naam ‘New Commerce Experience” (NCE).

Wat betekent deze wijziging voor u als klant?

New Commerce Experience

Nadat Microsoft eerder al Azure heeft omgezet naar het zogenaamde New Commerce Experience (NCE) model volgen nu ook de overige CSP-abonnementen zoals Microsoft 365, Office 365 en Dynamics 365. Daarnaast heeft Microsoft ook een aankondiging gedaan over een prijsstijging van een aantal populaire CSP-abonnementen per 1 maart 2022.

De grootste verandering bestaat uit de contractperiode voor de producten. Deze bedraagt onder het CSP-programma standaard 1 jaar waarbij de prijs gedurende 1 jaar gegarandeerd werd maar het aantal gebruikers kunnen per maand wijzigingen of annuleren. Dit wordt gewijzigd.

Concreet wordt het volgende veranderd:

  • Alle bestaande licentiemodellen worden op termijn overgezet van CSP naar NCE. De termijn wanneer dit overgezet wordt, hangt af van de huidige vervaldatum van uw abonnementen.
  • Na het verstrijken van de abonnementsperiode kan het aantal gebruikers verlaagd of gestopt worden. Tussentijds verlagen van het aantal gebruikers kan niet meer. Het verhogen van het aantal gebruikers kan altijd. Hiermee geeft een maandabonnement meer flexibiliteit dan een 12- of 36-maandencontract, maar hier staat tegenover dat de prijzen voor een maandcontract 20% hoger zijn dan de prijzen voor 12- of 36-maandencontract.
  • Er geldt een prijsgarantie voor de looptijd van het abonnement zijnde 1, 12 of 36 maanden. Gedurende deze abonnementsperiode staan de prijzen vast.
  • Als u een abonnement afsluit, heeft u 72 uur om deze te annuleren en zal deze pro-rata terugbetaald worden. Na deze annuleringsperiode van 72 uur is er bij annuleringen geen pro-rata restitutie voor de niet-verlopen termijn.
  • De contracten met een termijn van 12 of 36 maanden kunnen nog steeds per maand, per 12 of 36 maanden betaald worden. U verbindt er zich toe om het aantal aangekochte licenties voor de gekozen abonnementsperiode af te nemen.

 

Prijswijziging voor Microsoft 365

Met ingang van 1 maart 2022 zal Microsoft de commerciële prijzen wijzigen voor Microsoft 365. Dit is de eerste echte update van de prijzen sinds de start van het product Office 365, meer dan 10 jaar geleden.

De prijswijziging heeft betrekking op de volgende producten met hierbij de nieuwe prijs per type abonnement:

abonnement
12 of 36 maanden
abonnement
1 maand
Microsoft 365 Business Basic € 5,04 per user / maand € 6,05 per user / maand
Microsoft 365 Business Premium € 18,59 per user / maand € 22,31 per user / maand
Microsoft 365 E3 € 35,39 per user / maand € 42,47 per user / maand
Office 365 E1 € 8,50 per user / maand € 10,20 per user / maand
Office 365 E3 € 22,66 per user / maand € 27,19 per user / maand
Office 365 E5 € 37,35 per user / maand € 44,82 per user / maand

 

Voor klanten die voor 1 maart 2022 voor een nieuw jaarcontact kiezen, gelden de bestaande prijzen nog voor één jaar en wordt de prijswijziging uitgesteld tot deze vervaldatum.

Indien zij hier gebruik van willen maken, dan zetten we het bestaande contract voor 1 maart 2022 over naar een NCE-contract.

Meer informatie nodig?

We begrijpen dat dit veel informatie is en dat niet alles direct duidelijk is voor onze klanten. Daarom staan we u graag te woord om nadere uitleg te geven en specifiek voor uw situatie te kijken wat de beste vervolgstappen zijn.

Neem contact op met uw Account Executive of met mijzelf en we plannen een afspraak in.

Willem van Rooij

Willem van Rooij

Sales Manager,
GMI group

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief