Digitalisering leidt tot een gestroomlijnd documentbeheer in de cloud

Om de communicatie tussen de engineers op het kantoor en de projectleiders op de werf zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken, besloot DYWIDAG System International om te gaan digitaliseren.

GMI group introduceerde een oplossing voor centraal documentbeheer (DMS) en digitale samenwerking, gebaseerd op SharePoint en specifiek gericht op de bouwwereld.

Download PDF

Sector:
bouwindustrie

Profiel:
DYWIDAG System International is onderdeel van DSI, de wereldwijd opererende technologiegroep in de bouw- en mijnbouwsector

Oplossing:
DMS-bouwoplossing
van GMI in combinatie met
Microsoft 365
Microsoft SharePoint

DYWIDAG

DYWIDAG Systems International (DSI) is een wereldwijd opererende bouwtechnologiegroep met hoofdkantoor in München, Duitsland. DSI produceert en levert hoogwaardige producten voor de mijnbouw en de bouwindustrie.

De divisie Bouw concentreert zich op Post-Tensioning Systems, Geotechnical Systems en op Concrete Accessories. De divisie Underground is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en levering van producten en systemen voor mijnbouw en tunnelbouw wereldwijd.

De knowhow van DSI is aanwezig op alle continenten en wordt wereldwijd in meer dan 95 landen gebruikt door volle dochterondernemingen, licentiehouders, agenten en lokale productiefaciliteiten. Zo biedt DSI korte leveringskanalen op maat – altijd in overeenstemming met zijn slogan: Local Presence – Global Competence.

Bekijk in deze aflevering van DeBouw.Online  en Infra360 hoe de bouwoplossing van GMI group perfect beantwoordde aan de noodzaak om te digitaliseren.

Bij DYWIDAG moet er goed gecommuniceerd worden tussen de engineers op het kantoor en de projectleiders op de werf. Om dit zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken waren wij genoodzaakt te digitaliseren. Hiervoor is GMI group de perfecte partner gebleken.

Robert Jansen

Business Unit Manager, DYWIDAG System International

Download PDF

ibens
Sibomat
Sibomat

Digitaal samenwerken in de bouw

Bij de Nederlandse entiteit van DYWIDAG System International – al meer dan 30 jaar gekend voor kwaliteit en toewijding in de lokale voorspanningsmarkt – is elk bouwproject op zichzelf al een complex proces. Het gestructureerd kunnen beheren van documenten en een vlotte communicatie intern én extern is cruciaal om elk project in goede banen te leiden. 

Een jaar of drie geleden besloot DYWIDAG om te gaan digitaliseren. “Alles gebeurde nog op papier, zowel de communicatie met onze monteurs in het veld als de vele processen hier op kantoor”, zegt Robert Jansen, business unit manager bij DYWIDAG. “Van een centrale ‘database’ was geen sprake. Met het oog op de toenemende complexiteit in de bouw en het streven om efficiënter te gaan werken, is besloten om het significant anders te gaan aanpakken.”

“We hadden reeds een goede relatie met GMI group en wisten van het bestaan van hun nieuwe platform voor centraal documentbeheer en digitale samenwerking, ook nog eens specifiek gericht op de bouwwereld. Genoeg redenen om de mogelijkheden eens verder te onderzoeken”, gaat Robert verder.

Bouwen met Microsoft-technologie

DYWIDAG beschikte reeds over een Microsoft Office 365-licentie met SharePoint. En laat de digitale bouwoplossing van GMI group nou net op die Microsoft-technologie zijn geënt…

Onze digitale bouwoplossing gaat veel verder dan enkel het bewaren en opslaan van documenten. DYWIDAG zag hier bovendien vele herkenningspunten en raakvlakken met hun eigen werkwijze, wat het makkelijk maakte om de oplossing verder te finetunen.

Daan Proost

Solution Developer, GMI group

In eerste instantie werd samen met een aantal key-users bepaald wat de oplossing moest omvatten, zodat de implementatie vlot kon starten. “Hierbij hebben we in verschillende fases telkens demosessies voorzien, waarbij de ontwikkelde functionaliteiten getoond werden en feedback werd verzameld”, gaat Proost verder.

“In een volgende stap lanceerden we de oplossing en organiseren we opleidingssessies met de gebruikers op kantoor die ook werden opgenomen om nadien als referentiemateriaal gebruikt te kunnen worden.”

Sibomat
ibens
Sibomat

Een vlotte samenwerking is cruciaal

“Uiteindelijk heeft GMI group voor ons binnen SharePoint een compleet pakket gebouwd met alle tools van SharePoint, maar wel gericht op onze manier van werken, resumeert Jansen. “En dat zowel op kantoor in alle fases als uiteindelijk op de bouwplaats.”

De betrokken consultant van GMI group blijft na lancering beschikbaar als vast aanspreekpunt voor feedback en verdere verbeteringen. 

Cruciaal bij het slagen van dit project was een vlotte samenwerking tussen het gemotiveerde team bij GMI enerzijds en DYWIDAG als drijfveer anderzijds. Een mooi voorbeeld van digitalisering in de bouw!

Daan Proost

Solution Developer, GMI group

Klaar voor de toekomst

Voorspantechniek is al spannend genoeg… Laat dan het hele documentbeheer vooral ‘relaxed’ zijn en dus gestroomlijnd verlopen. Kortom, digitalisering met als einddoel een ‘cloud nine’-gevoel’!

Robert Jansen

Business Unit Manager, DYWIDAG System International

“Waar wij voorheen met verschillende software hebben gewerkt die niet gebruiksvriendelijk was, heeft GMI group voor ons een oplossing bedacht gebaseerd op SharePoint, een programma dat al gekend is onder vele”, vult Robert aan.

“Dit maakt het erg gemakkelijk te gebruiken en door een centraal documentenbeheer met aanpassingsmogelijkheden via de cloud, is het de perfecte oplossing voor ons. Dankzij GMI zijn wij klaar voor de toekomst!”

Download PDF

Lees ook

ibens

Specialist in zorghuisvesting gaat voluit voor een digitalisering van het klanten- en documentenbeheer met Dynamics 365, SharePoint en Teams.

Sibomat

Een overkoepelende aanpak met Gbuild als totaaloplossing leidt een digitale transformatie in goede banen bij dé specialist in houtskeletbouw.

HYE

Waterbouwer werkt productiever en transparanter dankzij een digitaal samenwerkingsplatform op basis van Microsoft 365 en SharePoint.

Deforche Construct

Digitaliseringsproject zorgt voor betere samenwerking, rapportage en projectbeheer bij staal- en glasconstructeur.
  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook digitale samenwerkingsplatformen (ECM), centraal documentbeheer (DMS), document handling en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

105 GMI-ers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.