Bouwgroep gaat voluit voor een gedigitaliseerd
document- en klantenbeheer

Bouwgroep ibens, specialist in zorghuisvestiging, zet volop in op digitalisering. Naast de koppeling tussen BIM-modellen en het bestaande ERP-pakket wilde ibens ook haar klantenbeheer en documentopslag beter stroomlijnen.

Ze lieten zich hiervoor bijstaan door GMI group die standaard Microsoft-technologie met oplossingen op maat van de bouw combineerde. Zo werden Dynamics 365 Sales als CRM-toepassing en een samenwerkingsplatform op SharePoint en Teams succesvol ingezet.

Download PDF

Sector:
bouw

Profiel:
specialist in zorghuisvesting

Oplossing:
DMS-bouwoplossing van GMI in combinatie met
Microsoft 365
Microsoft SharePoint
Microsoft Teams
CRM-bouwoplossing van GMI in combinatie met
Microsoft Dynamics 365 Sales 

Staal- en glasconstructeur digitaliseert alle bedrijfsprocessen | GMI group

In Nieuwkerken bij Sint-Niklaas is een grootschalige zorgsite in ontwikkeling. In opdracht van het Zorgpunt Waasland wordt onder meer een woonzorgcentrum, een dienstencentrum en huisvesting voor senioren gecombineerd met een nieuwe kinderopvang in een project met veel aandacht voor de open ruimte.

Het ontwikkelen van zo’n zorghuisvesting is een kolfje naar de hand van de bouwgroep Ibens.

Bekijk in deze aflevering van Z-Impact (op Kanaal Z) hoe GMI group alle businessbehoeftes heeft omgezet in een technische oplossing.

Wij zoeken altijd partners in de bouw. En die hebben wij gevonden voor digitalisering in GMI. Specifiek voor ons documentmanagementopslag en ons klantenbeheer hebben zij een bouwoplossing die ons echt verder heeft geholpen.
Martin Geernaart

CTO-bestuurder, ibens

Download PDF

BIM reduceert faalkosten en tijdverlies

Ibens is een Antwerps bouwbedrijf met zestig jonge, enthousiaste ingenieurs. Gedelegeerd bestuurder Martin Geernaart steekt meteen van wal… “Wij verschillen ten opzichte van een reguliere bouwer door echt te focussen op wat de klant wil. Die wensen vertalen we in een virtueel model.”

“Uiteindelijk weten we daarin duidelijk, door de koppeling die we hebben met ons ERP-systeem, wat de consequenties kunnen zijn voor de klant in een wijziging in het ontwerp. Vervolgens, als we met het ontwerp aan de gang mogen gaan, gaan we in de uitvoering een tweede model opbouwen, wat specifiek de aansturing van de productie tot doel heeft. Door dat daarin verder uit te werken, kunnen we faalkosten ook duidelijk reduceren.”

Nexum

Streven naar een betere centralisering van gegevens

Onze filosofie is het centraliseren van gegevens, van data. Samen met GMI hebben wij de digitaliseringstap gezet en hebben wij een CRM-systeem met Dynamics 365 en een DMS-systeem met Sharepoint geïmplementeerd, waarbij diezelfde filosofie van toepassing is.
Christopher Baute

Digital Innovator, ibens

Naast de koppeling tussen BIM-modellen en het ERP-pakket wil de groep ook op andere vlakken digitaliseren. IT-dienstenleverancier GMI group hielp hen daarbij.

Christopher Baute, digital innovator, vervolgt: “Ibens werkt al meer dan 10 jaar met BIM-modellen. En de filosofie daarachter is het centraliseren van gegevens, van data. Wij zijn op zoek gegaan naar een partij en GMI tegengekomen, waar we in hen een sparringpartner zagen die ons een verfrissende blik op dergelijke systemen gaf.”

ibens
Sibomat
Sibomat

Een digitale bouwoplossing die verder gaat

GMI heeft ruime ervaring in de bouwsector. Het combineerde voor Ibens standaard Microsoft-technologie met oplossingen op maat van de bouw.

Mathias Houtmeyers, account executive bij GMI sluit hierbij aan: “In de CRM-oplossing houden we eigenlijk het hele verkooptraject, de opvolging van het project en de nazorg, alsook alle stakeholders bij.”

“Daarnaast hebben we ook het standaard GMI-samenwerkingsplatform opgezet. Dit samenwerkingsplatform is gebouwd met Microsoft Sharepoint en Teams-technologie. Het is een platform dat geënt is op de bouwsector, wat wil zeggen dat Ibens direct een solide basis heeft om te kunnen starten.”

Behalve de introductie van CRM en SharePoint loopt het digitalisatieproces bij ibens nog veel verder, tot echt diep in de werf. Zo maken ze ook gebruik van Power-apps om snel en efficiënt foto’s te kunnen opladen vanop de werf.

Mathias Houtmeyers

Account Executive, GMI group

Sibomat
Sibomat
Sibomat

Met vertrouwen naar de toekomst

Voor GMI was dit één van de eerste remote implementaties tijdens de coronapandemie. Ibens kon meteen de vruchten plukken van de nieuwe toepassingen en ziet in deze digitalisering een grote meerwaarde.

Martin besluit: “Wij zoeken altijd partners in de bouw. En die hebben wij gevonden voor digitalisering in GMI. Specifiek voor ons documentmanagementopslag en ons klantenbeheer hebben zij een bouwoplossing die ons echt verder heeft geholpen.

Download PDF

We zijn er van overtuigd dat dataverzameling, dat informatie die rondom de bouw gebeurt, dat we die beter moeten capteren en moeten inzetten voor toekomstige oplossingen die we willen aanbieden aan onze klanten en uiteindelijk aan de bewoners van onze huisvestingsoplossingen.

Martin Geernaart

CTO-bestuurder, ibens

Lees ook

DYWIDAG

Onze DMS-oplossing stimuleert het digitaal samenwerken en helpt wereldwijde bouwtechnologiegroep om documenten centraal te beheren.

Sibomat

Een overkoepelende aanpak met Gbuild als totaaloplossing leidt een digitale transformatie in goede banen bij dé specialist in houtskeletbouw.

HYE

Waterbouwer werkt productiever en transparanter dankzij een digitaal samenwerkingsplatform op basis van Microsoft 365 en SharePoint.

Deforche Construct

Digitaliseringsproject zorgt voor betere samenwerking, rapportage en projectbeheer bij staal- en glasconstructeur.
  • Eén bedrijf, één oplossing

U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. GMI group staat met het 4D Solution Concept garant voor een totaalbenadering waarbij - naast ERP en CRM - ook digitale samenwerkingsplatformen (ECM), centraal documentbeheer (DMS), document handling en BI deel kunnen uitmaken van de oplossing die u nodig heeft.

  • Wij spreken uw taal

Waarom kozen honderden toonaangevende ondernemingen al voor GMI group? Omdat wij begeleiding garanderen door mensen die met beide voeten in de dagelijkse praktijk staan. Wij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek!

  • Uw toekomst veilig gesteld

Wij bieden oplossingen die ontwikkeld zijn binnen het meest betrouwbare en toekomstgerichte softwareplatform van Microsoft. Zo kiest u voor een oplossing die in de toekomst zal blijven evolueren, samen met een netwerk van partners waar GMI group toonaangevend is.

  • Onze mensen maken het verschil

105 GMI-ers zorgen dagelijks voor uw automatisatie met verstand van zaken. Wij investeren permanent in kennis en kunde en zorgen voor een feel good cultuur bij onze mensen... want zij maken nu eenmaal het verschil.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.