Klaar voor de verplichte e-facturatie met Peppol?

door | 4 december 2023

Om de financiële administratie bij bedrijven te vereenvoudigen, maakt België vanaf 1 januari 2026 de digitale facturatie tussen ondernemingen verplicht. Het Europese Peppol-platform zal een belangrijke rol spelen in deze overgang, zodat bedrijven hun factureringsprocessen kunnen automatiseren op een kostenefficiënte manier. In dit artikel lichten we toe hoe u een voorsprong neemt op aankomende verplichtingen. Geautomatiseerde factuurverwerking met de softwaretoepassingen van Continia en de integratie met Microsoft Dynamics 365 Business Central als ERP-systeem staan hierbij centraal.

In het digitale tijdperk van vandaag zijn bedrijven voortdurend op zoek naar manieren om efficiëntie te verbeteren, kosten te verminderen en hun processen te vereenvoudigen. Facturering is een gebied waar dit bijzonder relevant is. Maar traditionele, op papier gebaseerde facturering is tijdrovend, foutgevoelig en niet milieuvriendelijk… Daarom kiezen steeds meer organisaties voor elektronische facturatie (of e-invoicing) als een efficiënter en duurzamer alternatief.

Dat kan vandaag via het facturatiesysteem Peppol, wat staat voor ‘Pan-European Public Procurement Online’. Peppol is dan ook dé internationale standaard op het gebied van e-facturatie en e-ordering. Europese landen bereiden zich alvast voor op verplichte B2B e-facturering met Peppol. Vanaf 2026 vereist ook onze overheid dat Belgische bedrijven deze overstap maken.

In de eerste fase zullen de grotere bedrijven verplicht zijn elektronische facturen te versturen en te ontvangen via het Peppol-netwerk. Dit betekent dat alle bedrijven vanaf dan ook facturen zullen moeten kunnen aanbieden en ontvangen in XML-formaat via een gecertifieerd uitwisselingsplatform.

Herbekijk ons webinar!

Wacht niet tot het te laat is!

De verplichting zal in verschillende landen op verschillende tijdstippen in werking treden. Indien uw bedrijf ook internationaal actief is, betekent dit dat u klaar moet zijn nog voor het in België een verplichting wordt. Het vraagt heel wat tijd om alle klanten en leveranciers aan boord te krijgen, maar het goede nieuws is dat u vandaag kan starten!

Met de oplossingen voor geautomatiseerde factuurverwerking van Continia kan GMI group uw organisatie helpen om conform deze wetgeving te werken. Deze oplossingen zijn klaar voor e-facturering en zorgen dat u voorsprong kan nemen op aankomende verplichtingen. Dit heeft vele voordelen:

  • U legt geen onnodige tijdsdruk bij uw boekhouding om uw ERP-omgeving in te richten. Klanten en leveranciers moeten namelijk aangeschreven en opgevolgd worden inzake de omschakeling naar e-facturering.
  • U kan meteen efficiënter werken.
  • Uw klanten en leveranciers profiteren op hun beurt mee van een efficiëntere verwerking van facturen en betalingsstromen en komen niet onder druk te staan.

 

Ga voor compliancy en gemoedsrust met Continia

Laat de omschakeling naar e-invoicing niet tot het laatste moment liggen en geef uw klanten en leveranciers de tijd om zich mee klaar te stomen! De oplossingen van Continia bieden compliancy en vooral veel gemoedsrust” aan bedrijven.
  • Continia Document Capture zorgt ervoor dat u documenten kan ontvangen in zowel PDF als XML-formaat, hetzij verstuurd via email, gedownload vanaf een platform of ontvangen via het Peppol netwerk en dit vanuit één centrale werkplek.
  • Continia Document Output verzorgt anderzijds de uitgaande stroom van uw e-facturen zowel in PDF als XML-formaat. Bovendien biedt deze oplossing ook een handige ondersteuning voor de verzending van alle andere documenten uit de ERP-omgeving, zoals Dynamics 365 Business Central.

Maak verbinding met het Peppol eDelivery-netwerk

Als geaccrediteerd Peppol Partner kan Continia al uw inkomende en uitgaande facturen vanuit één centrale plaats binnen Business Central versturen en ontvangen op een veilige en accurate manier. Hierbij worden de verschillende formaten van de lidstaten ondersteund om aan de locale wetgeving te beantwoorden.

Hiervoor maken we gebruik van het Continia Delivery Network (ingebouwd in Continia Document Capture en Output), waardoor u veilig elektronische facturen kunt uitwisselen via het Peppol eDelivery Network.

Met deze verbinding kunt u rechtstreeks communiceren met elke klant of partner die is aangesloten op het Peppol-netwerk. Bovendien kunt u uw e-documenten naar het Peppol-formaat converteren en veilig naar al uw handelspartners sturen.

Gcentral Webinar | Ontvang en verzend elektronische facturen rechtstreeks vanuit Business Central

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief