Waarom is SharePoint de beste keuze voor een intranet?

door | 12 januari 2021

Vandaag moet een goed uitgebouwd intranet een omgeving zijn waar alle bedrijfsinformatie, communicatie, tools en applicaties op één centrale plek beschikbaar zijn. Meer dan dat, moet een intranet ook bijdragen aan een succesvolle digitale werkplek voor uw medewerkers.

Bij GMI weten we dat Microsoft SharePoint het beste platform biedt om dit allemaal mogelijk te maken. Hier is onze visie waarom.

Hoogstwaarschijnlijk wilt u dat uw intranet een one-stop-bedrijfshub wordt voor alle informatie, een directe toegang tot de tools en applicaties, de primaire bron van kennisdeling en samenwerkingspraktijken, maar ook een complete digitale werkplekoplossing. Eén van de belangrijkste dingen van Microsoft SharePoint is dat samenwerking centraal staat. En tegelijkertijd is het even krachtig om de betrokkenheid van medewerkers, de productiviteit en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Hier volgen 5 redenen waarom SharePoint als intranetoplossing zeker de beste keuze is voor uw organisatie.

Reden 1

Geïntegreerd in één ecosysteem

SharePoint (of SharePoint Online) is de cloudgebaseerde dienst uit de Microsoft 365-suite die momenteel meer dan 20 applicaties telt. Het spreekt voor zich dat al deze applicaties perfect met elkaar geïntegreerd zijn. Dat wil zeggen dat u toegang heeft tot ontzettend veel features en functionaliteiten die gebruikers een next level experience bezorgen.

Microsoft 365 | GMI group

SharePoint bevat reeds allerlei kant-en-klare elementen, zoals webparts, page layouts, site templates, … Zo kan een basis intranet op zeer korte tijd geïmplementeerd worden. Door deze functionaliteiten van SharePoint te combineren met de andere applicaties binnen de Microsoft 365 suite, creëert u een een digitale werkplek die een oplossing op al uw eisen biedt. Denk hierbij aan de integratie met de vertrouwde toepassingen van Office 365 (Outlook, Word, Excel, PowerPoint), maar ook met Teams, OneDrive, etc.

Reden 2

Gestructureerd én personaliseerbaar

Niet elke intranetgebruiker heeft nood aan dezelfde content. Dat kan verschillend zijn binnen uw organisatie, afhankelijk van het departement, functie, locatie, enz. In SharePoint kan u eenvoudig  alle profielen van de Active Directory integreren, zodat u op een snelle en doelgerichte manier de meest relevante content kan pushen naar de juiste gebruikers.

Reden 3

Efficiënt documenten beheren

Wat sommige wel eens durven vergeten, maar wat enorm belangrijk is voor bedrijven, is namelijk hoe bestanden worden bewaard. Sommige organisaties hebben deze al naar de cloud gebracht, maar jammer genoeg zijn er nog zeer veel die gebruik maken van klassieke file servers.

Dankzij SharePoint worden de bestanden niet alleen veilig in de cloud opgeslagen, maar zorgt u er ook voor dat iedereen direct toegang heeft tot de juiste bestanden door deze te integreren met het intranet. De geavanceerde functies binnen SharePoint, zoals versiebeheer, meta data en de integratie met Office apps, zorgen voor een goed georganiseerde life cycle van de bestanden.

Reden 4

Informeren én communiceren

Denk aan SharePoint als interactief platform binnen uw bedrijf. U gebruikt het als organisatie om te communiceren, maar ook gebruikers kunnen zich informeren door bepaalde bestanden te raadplegen of een collega te contacteren. SharePoint laat toe om op een laagdrempelige manier in contact te komen met medewerkers dankzij profielen met contactgegevens, functie en afdeling waar die persoon actief is.
w
Voorbeeld:

Als een nieuwe medewerker pas begint in een organisatie, is het soms knap lastig om te zoeken naar de juiste personen en/of bestanden. Met een intranet kan deze persoon zich sneller inwerken dankzij een directe toegang tot alle nodige documenten of contacten binnen het bedrijf.

Reden 5

Klaar voor de toekomst

Microsoft heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in SharePoint en dat is te merken. We leven in een digitaal tijdperk waarin een digitale werkplek onmisbaar is. Met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers, blijft Microsoft dan ook SharePoint voortdurend verbeteren en voorzien van nieuwe features. Uw SharePoint intranetoplossing blijft dus gegarandeerd mee evolueren met de tijd.

N

Meer weten?

GMI  ontwikkelde een eigen oplossing op basis van SharePoint-technologie. Een oplossing die veel verder reikt dan een standaard intranet.

Behalve een centrale opslag van alle bedrijfs- of productinformatie, draagt dit intranet meteen bij aan een betere communicatie binnen uw organisatie!

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief