Belangrijke security upgrade voor Continia Document Capture (OAuth)

door | 13 juni 2022

Alle klanten die een oudere versie (ouder dan 6.50) van Continia Document Capture hebben, moeten voor 1 oktober 2022 geüpgraded zijn naar de laatse versie van Document Capture. De reden is dat de authenticatie tussen de mailbox en Document Capture geen gebruik meer kan maken van Oauth 1.0, maar gebruik moet gaan maken van Oauth 2.0. De laatste versie van Continia Document Capture ondersteunt dit.

Wat betekent deze upgrade voor u als klant?

Wat is OAuth?

OAuth is een authenticatieprotocol dat toegang biedt tot uw Microsoft Dynamics 365 Business Central-installatie vanaf externe services, waaronder Continia Document Capture / Output Service.

Sinds 22 april 2022 vervangt de OAuth-ondersteuning de basisverificatie in Office 365 als verificatieprotocol. Klanten moeten vanaf daarom in Continia Document Capture / Output gebruik maken van OAuth 2.0. Bovendien wordt in de nieuwe versie OAuth 1.0 niet langer ondersteund.

Waarom upgraden?

De koppeling tussen Continia Document Capture en de mailboxen waarin de documenten voor Document Capture aangeleverd worden, maakt op dit moment geen gebruik van de laatste standaarden voor informatie-security/beveiliging. Continia’s authenticatie-methode die gebaseerd is op oudere OAuth API’s voldoen niet meer aan de laatste security standaarden en worden per 1 oktober 2022 niet meer ondersteund.

Om deze reden is het belangrijk om te upgraden naar de laatste versie van Continia Document Capture zodat de moderne authenticatie technieken gebruikt worden. Hierin zijn bijvoorbeeld wachtwoorden nooit meer zichtbaar voor de ontvangende partij en ondersteunt het OAuth 2.0 protocol ook het single sign on principe.

Meer informatie nodig?

We begrijpen dat dit veel informatie is en dat niet alles direct duidelijk is voor onze klanten. Daarom staan we u graag te woord om nadere uitleg te geven en specifiek voor uw situatie te kijken wat de beste vervolgstappen zijn.

Neem contact op met uw Account Executive of met mijzelf en we plannen een afspraak in.

Willem van Rooij

Willem van Rooij

Sales Manager,
GMI group

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief