Boost uw productiviteit met Microsoft Tasks (in Teams)

door | 20 augustus 2020

Microsoft is gestart met het uitrollen van verschillende nieuwe functies voor Microsoft Teams. Één van deze nieuwtjes is de rebranding van hun planner app voor Teams. Voortaan zal deze doorgaan onder de naam Microsoft Tasks. In afwachting van de definitieve uitrol, nemen we alvast de belangrijkste features van deze vernieuwde app onder de loep…

Microsoft Tasks is een centrale hub die u toelaat alle taken binnen Microsoft 365 te managen, de productiviteitscloud met uw vertrouwde toepassingen binnen Office 365. Bij de eerste uitrol zal Microsoft Tasks dus alle taken binnen Teams, Outlook, Planner, Microsoft-To-Do en Office samenbrengen in één overzicht.

Eenvoudig en transparant samenwerken

Microsoft Tasks is een grote stap voorwaarts in het managen van verschillende taken. Dat doet u voortaan binnen één enkele cloud, nl. Microsoft 365.

Alle vertrouwde Microsoft Office apps, zoals Word, Excel, PowerPoint, … zijn bovendien geïntegreerd met Microsoft Tasks. Door eenvoudig gebruik te maken van de ‘@’-mention, kan u snel een taak toekennen aan een persoon of een team. Deze taak komt dan automatisch in het overzicht bij Tasks.

Binnen Tasks kan u ook gebruik maken van verschillende weergaves, zoals lijsten, grafieken, planningen en planborden. In deze weergaves kan u het onderscheid maken tussen de taken die aan u persoonlijk werden toegewezen of taken die binnen een team worden beheerd. U krijgt meteen ook de belangrijkste informatie te zien, zoals bijvoorbeeld: aan wie is de taak toegewezen? Wat is de deadline, de prioriteit, de status, enz.

Door deze nieuwe app biedt Microsoft tal van nieuwe mogelijkheden om het overzicht te bewaren over persoonlijke taken en taken die er binnen een team zijn.

Boost uw productiviteit met Microsoft Tasks in Teams
Boost uw productiviteit met Microsoft Tasks in Teams

Beheer uw taken voortaan op een coherente manier

Tasks is een super eenvoudige app die bedoeld is voor persoonlijk gebruik in Microsoft Teams. Het is meer een bot die u helpt bij het maken van taken en takenlijsten. Maar wat is daar zo anders aan? Welnu, de app maakt snel taken aan in Teams van alle Outlook-berichten in die u maar wilt.

U kunt dus met een paar klikken alle belangrijke gebeurtenissen rechtstreeks vanuit het bericht toevoegen. Zo zorgt u ervoor dat u altijd voor blijft op uw werkschema en nooit taken mist die u moet voltooien. De app neemt ook het originele bericht op in de hoofdtekst van de taak tijdens het maken ervan, zodat er geen ruimte is voor verwarring. Bovendien voegt het de taak zelfs automatisch voor u toe aan de Microsoft-To-Do-app.

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief