GMI en Microsoft bouwen de brug naar de cloud op 27 april

door | 20 april 2023

OnlineRetailer – 20/04/2023

Op 27 april organiseert GMI group samen met Microsoft een inspiratiedag onder de noemer Bridge To The Cloud. Experts vanuit beide bedrijven vertellen waarom een verschuiving naar de cloud eigenlijk een must is voor elk logistiek en handelsbedrijf. Dat doen ze onder meer aan de hand van een krachtige demonstratie van de zakelijke bedrijfsapplicatie Dynamics 365 Business Central met het volledige cloudplatform van Microsoft Apps.

Een gesprek met Erik Verheyden, Marketing & Communication Lead bij GMI group.

Bridge To The Cloud is een initiatief van GMI group in samenwerking met Microsoft. “Het gaat zeker geen productshow van Microsoft zijn, maar vooral een kennisdeelsessie over de vele mogelijkheden die de cloud biedt”, verzekert Erik Verheyden, verantwoordelijk voor de marketing & communicatie bij GMI group.

“Cloudtechnologie maakt het mogelijk om software naadloos met elkaar te integreren. Bijkomend voordeel is dat je als bedrijf goedkoper uit bent. Je koopt geen software meer, maar huurt de software. Dat maakt je ook flexibeler naarmate je groeit als bedrijf. Je kunt veel makkelijker opschalen. En vanuit security perspectief biedt software in de cloud ook veel voordelen. Updates worden automatisch uitgerold door Microsoft. Data wordt bovendien veilig opgeslagen en is goed beschermd. Argumenten die bedrijven vandaag toch wel begrijpen om te ‘moven’ naar de cloud met bedrijfskritische applicaties.

Ludo Van Baelen, managing director bij GMI voegt daar nog aan toe:

De transformatie naar Cloud Business Applications (SaaS) gaat nog sneller dan de overstap naar elektrische wagens. Op dit event willen we bedrijven dan ook inspireren met top content gebracht door sprekers van Microsoft, GMI group en onze partners. Hierbij staat de integratie van bedrijfsapplicaties centraal… It’ all about building bridges!”
Ludo Van Baelen

Managing Director, GMI group

Het Dynamics 365-platform

Starten met Business Central: snel, eenvoudig in de cloud

GMI group en Microsoft starten het event op 27 april met een welkomstwoord. Inspirerende keynote-sprekers vertolken de visie van beide bedrijven op de cloud. “In de daaropvolgende break-outsessies gaan we dieper in op de moderne digitale bedrijfsprocessen in financiën, handel en logistiek”, zegt Verheyden. “We hebben diverse primeurs in petto. Zo vertellen we over de nieuwste mogelijkheden van Microsoft Dynamics 365 Business Central inzake inkoop-, verkoop- en voorraadbeheer en financiële administratie.”

Op dit event lanceren we vanuit GMI group samen met onze technologiepartners een aantal strategische oplossingen die volledig geïntegreerd kunnen worden met het Dynamics 365-platform, de ERP-backbone van Microsoft.
Erik Verheyden

Marketing & Communication Lead, GMI group

Concrete bedrijfstoepassingen 

“Eén daarvan is PIMICS, leverancier van een PIM-oplossing. Alle informatie wordt in real-time geïntegreerd met het ERP. Er is nergens een synchronisatie voor nodig. Een groot verschil met het huidige aanbod aan PIM-systemen, waar nog altijd op de knop gedrukt moet worden om data te versturen.”

PIMICS

Tijdens Bridge To The Cloud kondigt GMI group ook de samenwerking aan met Powerblox, de grootste verzameling aan sectorspecifieke apps voor Business Central vandaag. “Veel daarvan zijn gericht op handels- en logistieke bedrijven”, weet Verheyden. “Het maakt dat wij binnen onze eigen oplossing nóg veel dieper kunnen integreren en een antwoord kunnen bieden op heel specifieke vraagstukken.”

Powerblox

“Andere presentaties en demonstraties tijdens de break-outsessies komen van onder meer Isabel Connect over multibanking, een zeer populaire extensie op elk boekhoudpakket in België, en Continia over e-facturatie met Peppol. Deze tool is al veel langer dan vandaag 100% gebouwd op Business Central en evolueert ook mee naar de cloud. Ook dat wordt gedemonstreerd tijdens het event.”

Continia Software | GMI group
Continia Software | GMI group

Alles over de cloud op één event

Ook afgevaardigden van GMI group verzorgen een breakoutsessie tijdens Bridge To The Cloud. “Hier zullen onze eigen oplossingen voor e-commerce (GeCommerce), CRM, digitaal samenwerken en centraal documentbeheer de revue passeren.”

“De dag wordt dan afgesloten met een netwerkborrel waar experts aanwezig zijn om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden en advies te geven.”

“Kortom, bij Bridge To The Cloud ben je aan het goede adres als je op zoek bent naar Microsoft-technologie in de cloud die goed connecteert met bestaande Office-tools en die specifieke processen kan optimaliseren voor handels- en logistieke bedrijven. Specifieke toepassingen voor e-commerce of PIM, het automatisch opvolgen van facturen, het financiële beheer en nog veel meer, brengen we allemaal samen op één event.” 

Praktisch:
Toegang tot het evenement is gratis, maar u moet zich wel online inschrijven.

Wanneer?
Donderdag 27 april 2023 van 9u30 tot 17u00

Waar?
BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Verbind uw bedrijf in de cloud met Microsoft Dynamics 365

donderdag 27 april | BluePoint Antwerpen

Zet uw volgende stap naar een digitale transformatie met Business Central en ontdek de kracht van één geïntegreerd Microsoft-platform met apps voor handel, logistiek en financiële administratie!

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief