Wat is er nieuw in Dynamics 365 Sales (CRM)?

door | 26 maart 2022

Het is weer die tijd van het jaar… De halfjaarlijkse release van het Microsoft Dynamics 365-platform is een feit. Eind januari publiceerde Microsoft haar Release Wave 1 van Dynamics 365 Sales en het Power Platform, een compilatie van nieuwe functionaliteiten die gepland zijn en uitgerold zullen worden tussen april 2022 en september 2022.

In deze blog focussen we voornamelijk op de nieuwe en verbeterde functionele updates die een meerwaarde kunnen creëren voor u als CRM-gebruiker.

Microsoft doet jaarlijks 2 grote release waves van nieuwe functionaliteiten die vanaf dan zullen uitgerold worden. Eentje in oktober (zie onze vorige blog) en eentje in april. In deze release wave nemen we alle nieuw aangekondigde functionaliteiten onder de loep en zetten deze voor u overzichtelijk op een rijtje. Deze uitbreidingen zullen tussen april 2022 en september 2022 uitgerold worden.

Wil u het volledige release plan bekijken? Check het Microsoft-overzicht voor Dynamics 365 en Power Platform.

1. Algemene verbeteringen

Modern geavanceerd zoeken

Na de optimalisatie van het geavanceerde lookup-veld in de vorige release, heeft Microsoft besloten om het hele zoekproces binnen Dynamics 365 verder te optimaliseren.

Met het modern geavanceerd zoeken kunt u snel en eenvoudig filteren binnen de pagina waar u zich bevindt zonder dat u naar een apart venster moet navigeren.

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Gevanceerd zoeken
Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Gevanceerd zoeken
Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Gevanceerd zoeken

Verbergen van systeem-views

Soms is het onvermijdelijk om extra systeem-views te maken om de data binnen Dynamics 365 voor gebruikers te filteren, maar het resulteert soms in een lange lijst van systeem-views die niet altijd even nuttig zijn voor alle gebruikers.

Met deze nieuwe functie kan u de systeem-views die niet interessant zijn voor eindgebruikers, verbergen zodat ze snel de juiste view terug kunnen vinden.

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Systeem-views
Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Nieuwe activiteiten drop-down

Nieuwe activiteiten drop-down

Er komt een nieuwe drop-down die alleen activiteittypes toont die gerelateerd zijn aan de app waarin u zich bevindt. De activiteiten die niet opgenomen zijn in de app-metagegevens, zijn nu verborgen voor Nieuwe activiteit.

Dit betekent dat afzonderlijke activiteiten die niet aan de app worden toegevoegd, niet zichtbaar zullen zijn in de keuzelijst.

Rich text voor afspraakbeschrijvingveld

Naast email en notitie kan u vanaf nu ook het beschrijvingveld op afspraken bewerken met de tekst editor.

Hierdoor kan u links, afbeeldingen, tabellen, enz. aan uw afspraak toevoegen.

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Rich text afspraakbeschrijving-veld

2. Integratie met Microsoft Teams

In deze nieuwe release wave zet Microsoft de tendens van diepere integratie van alle tools in het ecosysteem verder en meer specifiek met Teams:

Teams Meeting

Met deze functie zal u veel tijd kunnen besparen, omdat u niet langer gedwongen wordt om een Microsoft Teams-meeting buiten Dynamics 365 te maken.

Naast de mogelijkheid om een Teams-meeting direct aan bepaalde afspraken toe te voegen, heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een Teams-meeting rechtstreeks vanuit een Dynamics 365 afspraak of zelfs de tijdslijn!

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Teams Meeting
Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Online status eigenaar

Online status eigenaar

Wanneer u aan een record werkt, kunt u de eigenaar van de record en hun online status zien. U kunt ook de eigenaar een email of chat sturen door op de foto van de gebruiker te klikken.

Op dit moment is deze functie enkel beschikbaar voor de tabellen Account, Case, Opportunity en Contact.

Mede-aanwezige

Naast de verbeteringen op het eigenaar-veld, kunt u nu zien wie momenteel aan een record werkt, inclusief hun online status. U kan ook een chat starten of een e-mail sturen naar deze mede-aanwezige om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

Ook deze functie is momenteel enkel beschikbaar voor de tabellen Account, Case, Opportunity en Contact.

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Teams Meeting

3. Meldingen

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Meldingen

In-app-notificatie

Naast de push-melding voor mobiele toestellen, kan u vanaf nu ook een in-app-melding tonen. Met deze nieuwe meldingsfunctie in de app kunt u meldingen maken die in de browser worden weergegeven.

Als u een melding wilt tonen, moet u een record maken in de nieuwe Notification-tabel in Dynamics 365. Er zijn verschillende manieren waarop u deze meldingen kan maken. Het kan via de Create Record-API of Web API. Zie de voorbeelden hiernaast.

Een andere tool die u ook kunt gebruiken is Power Automate. Welke gegevens wil u in de melding tonen, bepaalt u het volledig zelf.

Deze functie zorgt ervoor dat we het aantal emailnotificaties naar eindgebruikers kunnen vervangen door in-app-meldingen zodat de mailbox niet bestookt worden met CRM-meldingen.

Dynamics 365 Sales Release Wave 1 | Meldingen

Snel starten met Dynamics 365 Sales?

Ga in enkele weken tijd aan de slag met de krachtige standaardfunctionaliteiten van Dynamics 365 Sales als CRM-systeem, zonder omslachtige functionele analyse.

Extra ondersteuning of advies nodig?

Onze experten helpen u graag om dat vlekkeloos te laten verlopen!

Koen Bauwens | GMI group

Koen Bauwens

Account Executive, GMI group

Koen Bauwens | GMI group

Koen Bauwens

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief