Geen enkel installatiebedrijf is identiek

door | 9 april 2021

De Onderneming – april 2021 & New Security – mei 2021

Installeren is al lang niet meer wat het vroeger was. Steeds meer factoren spelen mee voor de verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, ondersteuning, samenwerkingen, noem maar op. Performante bedrijfssoftware voor installatiebedrijven wordt een must om een maximaal rendement te halen uit de inzet van medewerkers en middelen. GMI group heeft zich toegelegd op de automatisering van bedrijfsactiviteiten in de installatiemarkt met softwareoplossingen die configureerbaar zijn per organisatie, want geen enkel installatiebedrijf is identiek.

Een gesprek met Lieven Tuytschaever en Wouter Janssens van GMI over Gservice, een kant-en-klaaroplossing die ontwikkeld werd in samenwerking met tientallen installatiebedrijven.

“Noem ons geen IT-specialisten maar liever ontwerpers van bedrijfssoftware”, valt Lieven Tuytschaever, account executive bij GMI group, met de deur in huis. “Doordat we de specificiteit van de verschillende installatiemarkten kennen én begrijpen – HVACR, elektriciteit, beveiliging, sanitair & loodgieterij – denken we mee met onze klant. Vanuit onze expertise en ervaring steken we veel tijd om de interne werking van het installatiebedrijf in kaart te brengen. Dit is de eerste belangrijke stap die het fundament vormt van al wat volgt. Maar ook voor de klant is dit een belangrijk proces, want het verplicht hem om zijn werking met een vergrootglas te bekijken.”

Iedereen heeft zijn mond vol van bedrijfsprocessen, maar ze dienen niet om tegen de muur te hangen. Wel om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Lieven Tuytschaever

Account Executive, GMI group

Een benadering vanuit 4 kwadranten

Gservice is de geïntegreerde totaaloplossing van GMI group voor installatiebedrijven voor het beheer en de opvolging van de projecten. Eén softwaresysteem voor een totaalbenadering binnen de verschillende domeinen van de bedrijfsautomatisering.

“Gservice is onze oplossing voor installatiebedrijven, project- en servicegerichte organisaties die hun processen willen automatiseren”, legt Wouter Janssens, team lead installatietechniek, uit.

“Bedrijfssoftware levert pas meerwaarde als alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Daarom werkt Gservice op het vertrouwde Microsoft-platform. Gebruiksvriendelijk want de installateur kan in één omgeving blijven werken zonder voortdurend te schakelen van de ene naar de andere toepassing. Een ander voordeel is dat het Microsoft-platform openstaat voor verbeteringen en uitbreidingen van de partners. Add-ons voor onder meer document scanning & handling, een grafisch planbord, de mobiele werkbon, mobile field service en WMS, rapportering en dashboards breiden de mogelijkheden voortdurend uit.”

De basis van het geïntegreerde softwaresysteem van GMI group is het 4D Solution Concept. Dit garandeert een totaalbenadering waarbij, naast ERP (efficiëntere bedrijfsprocessen), ook CRM (uitgebalanceerde klantenrelaties), BI (maximaal bedrijfsinzicht dankzij geautomatiseerde rapportering) en ECM (gestroomlijnde samenwerking via het online delen van diverse documenttypes) deel kunnen uitmaken van de oplossing die het installatiebedrijf nodig heeft.

Lieven Tuytschaever sluit af met een uiterst belangrijke, maar al te vaak vergeten actie: de nacalculatie.

“Financiële opvolging van een project maakt je verstandiger voor toekomstige projecten. Met Gservice krijg je een gedetailleerde vergelijking tussen de geraamde en de effectieve kost.”

Want het werkelijke materiaalverbruik, tijdsregistratie, slijtage en huur van gereedschappen en machines, transport en verplaatsingen, servicetesten, alle aspecten die direct of indirect aan een project kunnen gelinkt worden, vertalen zich in een kost. Deze informatie maakt de zaakvoerder sterker bij zijn toekomstige offertes en vermijdt om met onaangename verrassingen te worden geconfronteerd.”

Meer weten?

Met Gservice haalt u een totaaloplossing in huis, ontwikkeld door GMI op Dynamics 365 Business Central en uitgebreid met specifieke toepassingen voor service en installatietechniek!

Bestel uw Inspiratiewijzer en ontvang deze informatie gratis in uw brievenbus:

  • een overzicht van concrete toepassingen per proces
  • drie inspirerende klantenverhalen
  • de huidige digitale trends bij installatiebedrijven
Gservice | Project- en servicebeheer in één geïntegreerd platform
Gservice | Inspiratiewijzer voor project- en servicebeheer

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief