Microsoft Dynamics 365 Business Central brengt Dynamics NAV naar de cloud

door | 2 april 2018

De evolutie naar een nieuwe generatie van business solutions is een feit. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central brengt Microsoft de volledige kracht van Dynamics NAV naar de cloud, met behoud van dezelfde functionaliteiten en ingebouwde intelligence.

Business Central is een alles-in-één-oplossing die mensen en processen op een ongekende manier met elkaar verbindt.

Wat betekent dit voor u als klant? GMI group wijst u graag de weg in deze nieuwe episode van een lang verhaal dat ooit startte met ‘Navision’.

In het tijdperk van digitale transformatie is het begrip “verandering” de nieuwe standaard geworden. Of we dit goed vinden of niet… het is nu eenmaal zo. Bijgevolg is er in alle sectoren van het socio-economische leven een drastische evolutie aan de gang. Door realtime op flexibele cloudplatformen te werken, kunnen bedrijven voldoen aan steeds veranderende behoeften binnen hun zakelijk netwerk (klanten, leveranciers, onderaannemers, …). Hun competitief voordeel? Het verzamelen van uitgebreide gegevens, resultaten intelligent analyseren en reageren met geavanceerde bedrijfssoftware. De meer succesvolle organisaties plukken hier vandaag al de vruchten van.

Microsoft volgt – én maakt – deze trendverschuiving door haar systemen voortdurend te verbeteren, te herdenken en te vernieuwen. Wie meesurft op deze golf zal steeds delen in een concurrentieel voordeel van significante aard.

Op 2 april 2018 kondigde Microsoft haar business solution platform ‘for the future’ aan: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Voorheen bekend onder de codenaam ‘Tenerife’, brengt Microsoft met Business Central een nieuwe business managementoplossing op de markt.

Business Central is de ideale oplossing voor bedrijven die hun basissoftwarepakket, vaak financieel-administratief georiënteerd, ontgroeien. De oplossing is ook perfect voor start-ups en ondernemers die willen investeren in een oplossing die meegroeit met hun bedrijf. Het biedt organisaties een alles-in-één-oplossing voor het beheren van finance, operations, sales en customer service en een mogelijkheid om snel te upgraden, vertrekkende van een eenvoudige instap.

Eén van de grote meerwaarden van Business Central – nu en in de toekomst – is dat het met andere Microsoft-cloudservices kan geïntegreerd worden, waaronder niet in het minst: Microsoft Office 365. Verder kan het worden aangepast of uitgebreid voor specifieke industriële behoeften met zogenaamde PowerApps, Microsoft Flow en Power BI.

Meer nog: met Business Central brengt Microsoft de volledige kracht van Dynamics NAV naar de cloud. In principe beschikt Business Central zo over een reeks vertrouwde, bewezen technologieën die 160.000 klanten en 2,7 miljoen gebruikers wereldwijd reeds meer dan 30 jaar hebben gediend. Een verhaal dat ooit startte met ‘Navision’…

Als integrale end-to-end-applicatie realiseert Business Central:

 • Bedrijfsprocessen zonder silo’s
  Integreer al uw bedrijfsactiviteiten en verhoog de efficiëntie met geautomatiseerde taken en workflows – allemaal geïntegreerd in vertrouwde Office-hulpprogramma’s zoals Outlook, Word en Excel.
 • Actueel inzicht
  Bereik betere resultaten door al uw bedrijfsfuncties (interne en externe) beter te analyseren en te optimaliseren. Dat kan door toonaangevende intelligente technologieën van Microsoft te integreren.
 • Oplossingen gebouwd om te evolueren
  Begin snel, groei op uw eigen tempo en pas alles in realtime aan met een flexibel platform dat het gemakkelijk maakt om Business Central uit te breiden op basis van uw veranderende bedrijfsbehoeften.

Het draagvlak voor de automatiseringsstrategie van GMI group is sinds 2010 het zogenaamde GMI 4D Solution Concept. Ook vandaag bewijst dit concept opnieuw zijn degelijkheid en is volledig ‘future proof’. GMI group is als geen andere solution partner in het Dynamics 365-landschap beter geplaatst om met verstand van zaken klanten en prospecten te adviseren hoe – evolutief – om te gaan met deze nieuwe generatie Microsoft business solutions. We zijn dan ook ‘committed’ om alle organisaties die Microsoft Dynamics NAV inzetten ter ondersteuning van hun bedrijfsoperaties, op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in de nabije en verdere toekomst.

Wat betekent dit voor onze huidige als toekomstige klanten?

 • GMI group kan Dynamics 365 Business Central leveren en implementeren. Het is evenwel heel belangrijk om een duidelijk onderscheid te maken voor wie vandaag Business Central – als ‘Microsoft shared cloud’ solution – een oplossing is en voor wie niet.
 • Het is belangrijk om te weten dat Dynamics NAV en Business Central pas vanaf het najaar 2018 over identiek dezelfde standaardmodules zullen beschikken.
 • GMI group installeert Microsoft Dynamics NAV reeds geruime tijd in een cloud omgeving. Wie vandaag met Dynamics NAV draait of ermee van start gaat, kan later steeds upgraden naar Business Central. Dit kan ‘On Premise’ of in een ‘Private Cloud’.
 • Wenst u later te migreren van Dynamics NAV naar Dynamics 365 Business Central in de ‘Microsoft shared cloud’? In dat geval bekijkt GMI group graag samen met u of alle nodige functionaliteiten ook in deze shared cloud beschikbaar zijn. Op deze wijze kunnen wij u volledig en juist adviseren om op het gepaste moment te migreren naar deze softwareomgeving.
Microsoft Dynamics 365 Business Central is beschikbaar vanaf 2 april en is alleen verkrijgbaar via het netwerk van Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) Partners. We kondigden reeds eerder aan dat GMI group over deze certificaties beschikt (zie “GMI group erkend als Microsoft Cloud Solution Provider“). Uiteraard zijn ons sales team en onze consultants gepositioneerd om u verder te helpen.
Heeft u interesse in Business Central? Aarzel niet ons te contacteren. We bespreken met plezier uw zakelijke automatiseringswensen en helpen ze graag waar te maken.

Omdat automatiseren met verstand van zaken nooit zo actueel was als vandaag!

0 reacties

Archief