Optimaliseer het magazijnbeheer met Mobile WMS

door | 24 jan 2019

Wanneer u het magazijn van uw bedrijf wil optimaliseren, zijn er veel vragen die eerst moeten worden beantwoord. Op de markt bestaan ​​er namelijk vrij veel verschillende WMS-oplossingen. We helpen u in het maken van de juiste keuze.

Eerst dit: wat is WMS en waar staan de drie letters voor? WMS staat voor Warehouse Management System, een systeem voor magazijnbeheer dat ontworpen is om elk werkproces in een magazijn te ondersteunen, waaronder bv. het ontvangen, opslaan, ophalen (of picking), tellen, verplaatsen van de goederen in het magazijn en het aanpassen van de hoeveelheid. Een magazijnbeheersysteem is speciaal ontwikkeld voor voorraadbeheer en is in de meeste gevallen een aanvulling op uw ERP-systeem.

Vandaag speelt het magazijn een meer centrale rol in het bedrijf vanwege de toegenomen concurrentie, en daarmee is de vraag naar een WMS-systeem natuurlijk toegenomen. Op dezelfde manier draagt de wereldwijde e-commerce er ook toe bij dat bedrijven meer op kosten georiënteerd worden.

Het kan dus vrij moeilijk zijn om een magazijnbeheersysteem te kiezen dat voldoet aan alle behoeften van uw bedrijf in één enkele oplossing. We raden daarom aan om een oplossing voor magazijnbeheer te kiezen bij een softwareleverancier die zich heeft gespecialiseerd in magazijnbeheer en logistiek.

In dit artikel zoomen we in op Mobile WMS van Tasklet Factoryeen softwaretoepassing voor Microsoft Dynamics ERP-systemen als Dynamics 365 Business Central of Dynamics NAV.

Wilt u alle werkprocessen in het magazijn van uw bedrijf optimaliseren met een geïntegreerde WMS-oplossing, dan stelt u zich best eerst enkele belangrijke vragen:

Een standaardoplossing of een aangepaste WMS-oplossing?

De keuze ligt vaak tussen het kiezen van een standaard WMS-systeem of een op maat gemaakt WMS-systeem. Bij Tasklet Factory bestaat hier geen twijfel over. Kies een standaardsysteem kiezen waar het zinvol is, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het standaardsysteem dat u kiest, kan worden aangepast (of in zekere mate aangepast). Tasklet Factory hanteert hier dezelfde logica als in de Microsoft-strategie.  Sinds 2013 heeft Microsoft elk jaar haar standaard ERP-oplossingen geüpgrade naar een nieuwe versie. Daarom is het ook belangrijk om eenvoudig uw WMS-systeem te kunnen upgraden, zonder noemenswaardige kosten of problemen.

Basisfuncties of op maat gemaakte functies?

Fundamenteel zou een magazijnbeheersysteem de meest elementaire functies moeten bevatten voor het afhandelen van de producten in het magazijn. Daarnaast is onze ervaring dat veel bedrijven vaak de wens hebben om de WMS-oplossing aan te kunnen passen. Precies dit is mogelijk met Mobile WMS van Tasklet Factory. Partners en klanten hebben toegang tot een e-learningportaal, waar in korte video’s wordt getoond hoe wijzigingen in de oplossing kunnen worden aangebracht.

In welke omgeving worden de hardware / scanners gebruikt?

Heeft u ook hardware en barcodescanners nodig, dan overweegt u eerst in welke omgeving de handheld-apparaten worden gebruikt. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen, zoals vuil, vorst, hitte, vocht, chemicaliën enzovoort. Bovendien stelt u zich best ook de vraag of u wil kunnen scannen op lange of korte afstand. In sommige branches is het een voordeel om handsfree te kunnen werken en hier biedt Tasklet Factory verschillende modellen, waarbij de barcodescanner aan de arm of aan de vingers kunnen worden geplaatst. Ook werken we samen met de toonaangevende hardwareproducenten op de markt voor barcodescanners en zijn we een reseller van Honeywell, IntermecZebra en Motorola barcodescanners voor mobiel WMS.

Bij Tasklet Factory zijn er experts die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste barcodescanners die precies aansluiten op de behoeften van uw bedrijf. Zij adviseren klanten om meteen de juiste hardware te selecteren. Omdat wij reseller zijn van de hardware, die nodig is voor onze oplossing, bieden we één aanspreekpunt aan, wat betekent dat uw bedrijf slechts één leverancier van zowel de software als de hardware heeft. Wij bieden hardware in verschillende prijsniveaus en voor vele soorten industrieën: van ziekenhuizen, gezondheidszorg, voedsel en drank, olie en smeermiddelen, industriële goederen, cosmetica, meubels, detailhandel, groothandel, distributiediensten, drukkerijen en transport tot productie. Onze klanten hebben een nultolerantie voor fouten en zijn afhankelijk van correcte informatie. Door mobiele applicaties te gebruiken, kunnen ze hun werk optimaliseren, fouten minimaliseren en daardoor tegelijkertijd geld besparen en de productiviteit verhogen.

Online of offline functionaliteit?

Voordat u software voor magazijnbeheer kiest, overweegt u best of de wifi-verbinding van het bedrijf alle noodzakelijke gebieden moet bestrijken, zoals het magazijn, de productie en de kantoren. Een mobiel WMS van Tasklet Factory kan 100% offline worden uitgevoerd. Het betekent dat uw bedrijf het magazijnbeheersysteem steeds kan gebruiken, ongeacht of er beperkte wifi-dekking is. Dit kan in gebouwen met beton, kelderopslag, diepvriesopslag, koeler magazijn en magazijn met chemicaliën enzovoort.

Heeft u een groot of klein magazijn?

Loont het wel om te investeren in een magazijnbeheersysteem als u maar een paar medewerkers in het magazijn hebt? Ons advies is dat er altijd winst zal zijn bij het inzetten van een magazijnbeheersysteem, ongeacht de omvang van uw magazijn. Alleen al de winst van het afstappen van de typische papierverwerking papier is zowel kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk. Maar daarnaast zijn er nog een pak voordelen. Er is bv. niets vervelender dan een verkeerd product naar een klant te sturen. Niet alleen de kosten die daarmee gepaard gaan, maar zeker ook het risico om die klant te verliezen. Veel van onze partners bieden dan ook een ROI-analyse (Return-of-Investment) aan. Reken gemiddeld op een ROI van maximaal 6 à 12 maanden.

Voice-picking of hands-free?

Als u met een WMS werkt, kan u een keuze maken tussen voice-picking of handsfree bediening. Vraag u daarom eerst af wat uw specifieke behoeften zijn. Onze ervaring leert dat de behoefte aan handsfree operaties groter is dan voice-picking. Bovendien is het aanbod van hands-free-setups ook groter en worden deze dus ook op grote schaal gebruikt in de markt. 

Externe schermen op uw magazijntrucks nodig?

Veel bedrijven willen de producten rechtstreeks kunnen scannen vanuit de magazijntruck. Hiervoor zijn zowel scanners voor de korte afstand als voor de lange afstanden beschikbaar. Maar daarnaast zijn er ook magazijnen die grotere schermen nodig hebben om alle gegevens meteen te kunnen bekijken. Tasklet Factory heeft veel klanten die Mobile WMS gebruiken om hun scanners rechtstreeks aan te sluiten op externe schermen. Hier speelt vooral de hardwareleverancier een belangrijke rol. Wij kunnen u adviseren hoe onze klanten dit vandaag doen met mobiele handheld scanners. Zowel middelgrote als grotere klanten werken met dergelijke set-up.

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste hardwarefabrikant? Bij Tasklet Factory worden ook hardwareoplossingen aangeboden. We werken samen met de grootste hardwarefabrikanten op de markt. Als klant betekent dit ook dat u begeleiding kunt krijgen om de juiste hardware te vinden die precies bij u past. Daarnaast krijgt een single-of-contact. Dit betekent dat u slechts één leverancier nodig hebt die de verantwoordelijkheid voor zowel de software als de hardwarelevering op zich neemt.

Tasklet Factory biedt hardware in alle prijsklassen aan vele verschillende industrieën, waaronder productie, procesproductie, detailhandel, gezondheidszorg, groothandel, voedingsindustrie, distributie en logistiek.

Wat is de totale kost van een investering in een WMS-oplossing?

Er zijn talloze leveranciers van WMS-systemen. Daarom is het moeilijk zijn om een ​​compleet aanbod te krijgen incl. alle uitgaven. Sommige van de kosten die moeilijk accuraat in te schatten zijn, zijn meestal de installatiekosten. Bij Tasklet Factory bieden we een vaste prijs voor de installatie van Mobile WMS, berekend op een totaal van 16 uur (afhankelijk van de ERP-versie). Op oudere versies van Dynamics NAV zal 4 uur extra worden toegevoegd. We garanderen echter steeds een installatietijd van maximaal 2 dagen, net omdat Mobile WMS rechtstreeks in Dynamics 365 Business Central of NAV geïntegreerd wordt.  We hoeven hier niets voor aan te passen in uw ERP-systeem.

Hoe verloopt de integratie tussen het ERP- en het WMS-systeem?

Een van de grootste problemen bij het kiezen van een WMS-systeem is dat de integratie met de omliggende systemen en processen vaak niet optimaal is. Wij raden daarom aan dat u een WMS-systeem kiest dat geïntegreerd kan worden met de standaardfuncties van uw ERP-systeem. Het ERP-systeem moet steeds centraal kunnen fungeren als een volledig back-end systeem. De WMS-oplossing werkt als front-end systeem. Het verzamelt alle gegevens en verzendt deze naar het ERP-systeem. Hier speelt de gebruiksvriendelijkheid een grote rol. Denk hierbij aan de look & feel-ervaring voor de gebruiker. Bij Tasklet Factory wordt een groot deel van de ontwikkeling in de grafische gebruikersinterface geïnvesteerd, die bovendien kan geconfigureerd worden naargelang de behoeften van de individuele gebruiker.

Microsoft of Android als besturingssysteem?

We raden u aan apparaten te kiezen met het besturingssysteem Google Android. We doen dit deels omdat het een systeemvereiste is voor onze software, maar zeker ook omdat we zien dat de erkende fabrikanten ook besloten hebben om met dit besturingssysteem te werken.

De meest toonaangevende fabrikanten van vandaag kiezen bewust voor Android. Niet aleen omdat dit het vaakst wordt gebruikt, maar ook omdat het Microsoft haar besturingssysteem Windows Embedded Handheld 6.5 een end-of-life in het jaar 2020 heeft gegeven. 

Desalniettemin werkt Mobile WMS van Tasklet Factory zowel op Android als op Microsoft Windows Embedded Handheld.

Is een WMS-oplossing future-proof?

Microsoft heeft gekozen voor een duidelijke strategie voor haar nieuwe versies van Dynamics NAV (en AX). Sinds 2013 heeft Microsoft elk jaar een nieuwe versie geïntroduceerd, wat betekent dat u als bedrijf een WMS-leverancier moet kiezen wiens oplossing eenvoudig te upgraden is. De warehouse managementoplossing van Tasklet Factory is 100% geïntegreerd met Microsoft Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central en is eenvoudig aan te passen. Alle versies ondersteunen bovendien ook een grote verscheidenheid aan barcodescanners.

Maak uw ERP-systeem volledig mobiel

Optimaliseer al uw magazijnprocessen met een Mobile WMS-oplossing voor Microsoft Dynamics.

Mobile WMS van Tasklet Factory ondersteunt de werkprocessen in het magazijn en integreert met de standaardfuncties van Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central.

Tasklet Factory | GMI group

0 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief